Wat wil er in jou opstaan?

12 april 2020

Vandaag is het paaszondag en werd ik wakker met de vraag hoe we deze energie van wedergeboorte en vernieuwing in ons dagelijkse leven kunnen uitnodigen.  

Op paaszondag wordt vanuit de christelijke traditie de wederopstanding van Jezus Christus vanuit de dood gevierd. We kunnen deze beweging van oprijzen als natuurlijk onderdeel van de levenscyclus zien.

Het opkomen van de zon, de opwaartse groei van planten en bloemen en het wakker worden uit een droom. Het herrijzen van de feniks.

Hoe kunnen we deze energie van verrijzen, wedergeboorte en vernieuwing uitnodigen in ons leven? Wat wil er in ons opstaan? Wat is klaar om afgerond te worden en wat kan er van daaruit opbloeien?

INNERLIJK NAVIGEREN NAAR VERRIJZEN


Laten we een aantal manieren van oprijzen verkennen en voelen welke we mee kunnen nemen in ons dagelijks innerlijk navigeren:

 • Geef je volle aandacht aan wat je aan het doen bent en je zult herkennen dat er continue vernieuwing in het leven om je heen plaatsvindt.
 • Leer het pad van schoonheid te bewandelen en wat dat voor jou betekent. Herken de schittering van hernieuwd leven in de ogen van een ander, in je omgeving en in alles wat groeit.
 • Vertrouw het verleden en de toekomst toe aan de wijsheid die schuilt in het verloop en de timing van je leven. Wanneer je je focus bij het huidige moment brengt, kun je waarnemen waar liefde steeds weer nieuw leven voortbrengt. 
 • Elk moment waarin je kiest voor het aanwakkeren van compassie in je hart, voor jezelf en voor een ander – welke pijn er ook opkomt – dan beweeg je jezelf en de wereld om je heen steeds weer terug naar hernieuwing.
 • Wanneer je de kunst van connectie leert cultiveren, brokkelen muren van afscheiding af en komt er ruimte voor het ontspruiten van nieuw leven.
 • Laat enthousiasme en onschuld je ervaring instromen: wanneer je lacht, zingt en je wentelt in de vrolijkheid van het leven, beoefen je de energie van het oprijzen.
 • Elke keer wanneer je iemand of jezelf vergeeft, breng je energie in de beweging van een nieuw begin.
 • Voel maar in hoe dankbaarheid en vertrouwen de weg door wanhoop en conflict vormen. 

Pasen is een viering van opstaan en van hoop. Wat heb jij nodig om dit in te brengen in jouw dagelijkse leven? Wat kun je vandaag doen om dat wat in jou wakker aan het worden is op te laten staan?

Ik wens je momenten van bezinning en liefdevolle aandacht voor jezelf deze paasdagen ❦

Warme groet,

Miranda

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

ONLINE CLASS: INTO THE HEART


Hoe keren we steeds weer terug naar ons hart? In deze les neem ik je mee op een innerlijke reis waarin we de diepte en de kracht van ons hart ontdekken.

De intentie van deze online class is om je eigen hartkwaliteiten te ervaren en te bekrachtigen. Zodat je elke keer weer je weg terug kunt vinden.

 • Datum: maandag 13 april 2020
 • Tijd: 12.00 – 13.30 uur
 • Ticket: € 19

Hier kun je er meer over lezen en je inschrijven. Je bent zo welkom.

Heb je vorige keer al meegedaan aan ‘Into the heart’ en zou je er graag weer live bij aanwezig zijn, laat het mij dan weten via miranda@innernomads.com, want dan kun je deze keer kosteloos meedoen.