Inner Nomads

podcast


Inner Nomads Podcast gaat over je innerlijke leidraad volgen. Persoonlijke verhalen, geleide meditaties en gesprekken om je te inspireren bij het bewandelen van je binnenwereld.

Om jezelf te leren kennen, je innerlijke kompas te gebruiken en een creatieve bijdrage te leveren vanuit eigenheid – in je leven, je werk en je relaties.

Vertrouwend dat iedere drempel in het leven een ingang is voor persoonlijke én collectieve groei. Dat jezelf zijn de belangrijkste bijdrage is die we kunnen leveren aan onszelf en aan elkaar.

  Je kunt de podcast hieronder beluisteren of op: Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud.

  Afl. 11 – Talita Kalloe

  Sustainable Storytelling


  In deze aflevering van de Inner Nomads Podcast praat ik met Talita Kalloe, journaliste en oprichter van Soul Stores – een online magazine waarmee ze winkels, merken en makers met een duurzame missie verbindt met mensen die een verschil willen maken met hun consumptiegedrag.

  Het onderwerp van ons gesprek is het vertellen van verhalen vanuit je purpose. Talita’s eerste boek Sustainable storytelling – Van zuivere intenties naar een geloofwaardig verhaal met impact komt uit in juli 2024.

  We praten over bewuste en onbewuste patronen en uitdagingen die mensen en organisaties tegen kunnen komen in het zichtbaar maken van duurzame ambities.

  Talita legt uit waarom het zo belangrijk is om eerst de intrinsieke motivatie en zielsmissie te verkennen, voordat je een geloofwaardig verhaal over duurzaamheid naar buiten kunt brengen. Hoe kom je tot je meest zuivere intenties en ga je staan voor de belofte die je wilt maken? Niet alleen voor nu, voor jezelf of jouw publiek, maar ook voor de generaties die na jou volgen.

  We spreken over ons eigen innerlijke groeiprocessen, het volgen van je purpose en paden voor heling zoals sjamanistisch en voorouderlijk werk.

  In haar mentorship trajecten begeleidt Talita ondernemers bij het vinden en delen van hun zielsmissie en authentieke verhaal.

  Vlak voor het live gaan van deze aflevering, werd Talita uitgenodigd om de herdenking van Keti Koti in Zutphen te begeleiden. Samen met Aukje van Rossum zal zij op 30 juni 2024 een afgestemd ritueel en open dialoog voor erkenning, gelijkwaardigheid en verbinding begeleiden.

  Pre-order Sustainable Storytelling: https://talitakalloe.plugandpay.nl/checkout/pre-order-sustainable-storytelling

  Foto Talita Kalloe: Coco Olakunle, @cocoolakunle, www.cocoolakunle.com

  Afl. 10 – Je zielspad volgen

  Navigeren vanuit je essentie


  Hoe volg je het pad van de ziel? Waar begin je als je de reis van je oorspronkelijkheid op alle lagen wilt verkennen en kracht bij wilt zetten? In deze aflevering deel ik mijn bespiegelingen over mijn eigen ervaringen die ik onderweg heb opgedaan en wat ik herken in de processen van degenen die ik hierin mag begeleiden.

  We must let go of the life we have planned, so as to accept the one that is waiting for us. – Joseph Campbell

  In deze aflevering vertel ik ook over Journey of the soul, een groepsreis van zes maanden, waarin ik je begeleid om te navigeren op zielsniveau. Hoe werkt dat voor jou: in je waarneming, bij het volgen van jouw pad, bij het stappen in jouw heelheid en het leven van waar je voor gekomen bent? Om zo jouw weg te vinden naar het delen van jouw unieke gift en gaven, jouw oorspronkelijke medicijn.

  Voel je welkom als dit pad, deze ontdekkingsreis resoneert in je hart. In welke fase je ook bent. Alles is altijd in beweging. Journey of the soul is er om je te verbinden met daar waar jij bent, zodat er ruimte en zicht komt op waar jouw beweging je toe mag leiden.

  Meer informatie over Journey of the soul: innernomads.com/journey-of-the-soul  

  Afl. 09 – Jannie van Deelen

  Het overwinnen van blokkades op zelfexpressie


  In deze aflevering spreek ik met Jannie van Deelen over het proces van door innerlijke blokkades heen gaan, je essentie treffen en het delen van je gift met de wereld.

  Jannie heeft een leuke baan bij het Openbaar Ministerie. In haar vrije tijd schrijft ze graag over de ups and downs van haar levenspad. Jannie en ik hebben elkaar leren elkaar kennen tijdens de eerste editie van de Inner Nomads cursus Speaking to inspire.

  Haar focus tijdens het traject: Hoe doorbreek je wat je ervan weerhoudt om je uit te spreken? Hoe geef je woorden aan wat je in werkelijk te zeggen hebt?

  Met veel plezier heb ik Jannie met moed, oprechtheid en een aanstekelijke humor zien bewegen door remmingen van schaamte en onzekerheid, naar het omarmen en uitdragen van haar essentie – haar original medicine. Haar prachtige eindspeech over de liefde die in rouw besloten ligt, heeft ons allen ontroerd, geïnspireerd en een warm hart heeft gegeven.

  Meer informatie of Speaking to inspire: innernomads.com/speaking-to-inspire

  Afl. 08 – Susanne Duijvestein

  Het doorbreken van het taboe op de dood


  In deze aflevering van de Inner Nomads Podcast spreek ik met Susanne Duijvestein over het doorbreken van het taboe op de dood.

  Wat is ons persoonlijke en collectieve belang bij het doorbreken van het taboe op de dood? Waarom is het herinneren en ontwikkelen van onze relatie met de dood van belang voor een duurzame wereld? Hoe heeft Susanne haar pad als wegbereider in dit veld doorlopen – initieel als uitvaartbegeleider en vervolgens ook als schrijver, docent en spreker?

  Susanne is in de afgelopen zeven jaar werk gaan maken van haar grootste inspiratie: de dood. Zij heeft een leerpraktijk voor dood en afscheid nemen. Susanne geeft advies over afscheid nemen en ondernemerschap in de wereld van afscheid nemen.

  Daarnaast biedt ze colleges over de natuur van de dood, rouw, rituelen en commercie ‘die over lijken gaat’ en lezingen voor bedrijven en organisaties over de lessen die ware circulariteit met zich meebrengt, waar de dood een vruchtbaar onderdeel van is.

  Afl. 07 – Renée F. Gloudemans

  Het pad van transformatie


  In deze aflevering spreek ik met mijn mentor Renée F. Gloudemans over transformatie. Wat is transformatie, hoe herken je de signalen en hoe verloopt het pad van transformatie?

  Renée begeleidt in haar trainingen en praktijk voor psycho-spirituele geneeswijzen al meer dan vijfentwintig jaar mensen die door een diepe transformatie gaan.

  Het Transformational Mentorship is een rijk en intensief traject waarin Renée jaarlijks met veel bevlogenheid en liefde een kleine, zorgvuldig afgestemde groep begeleidt.

   

  Afl. 06 – Leeuwenpoort meditatie

  Vernieuwing in je leven kracht bijzetten


  De Leeuwenpoort is een kosmische constellatie die op 8 augustus helemaal opent. Dit jaar valt de Leeuwenpoort samen met de nieuwe maan in Leeuw. Een nieuwe maan symboliseert een nieuwe start en zet daardoor deze Leeuwenpoort extra kracht bij om vernieuwing te brengen in jouw leven. In deze aflevering vertel ik daar meer over.

  Daarnaast verkennen we in een geleide meditatie het archetype, de uitnodigingen en de energieën van de Leeuwenpoort, die leidt tot het hart van jouw manifestatiekracht en jouw creativiteit.

  Afl. 05 – Hart in harmonie meditatie

  Een weg naar innerlijke balans


  Aflevering vijf van de Inner Nomads Podcast gaat over de kracht van het hart en hoe je je er dieper mee kunt verbinden. In een tijd die velen van ons als chaotisch en onzeker ervaren, biedt het hart ons een stiltepunt, een nulpunt. Je hart kan functioneren als het oog van de orkaan.

  Wanneer we ons versnipperd en onrustig voelen, is de grote uitnodiging om zelf eigenaarschap te nemen over het ingenieuze systeem van ons lichaam. Om er zelf voor te zorgen dat onze eigen energie een harmonieus en coherent geheel vormt. De plek in ons systeem die daar een hoofdrol in speelt is ons hart. Deze geleide meditatie is erop gericht om je hart harmonisch te stabiliseren.

  Afl. 04 – Nieuwe wereld meditatie

  Je eigen visie laten ontvouwen


  In deze aflevering deel ik een geleide meditatie ter ere van de winterzonnewende op 21 december 2020. Daarnaast deel ik deze meditatie ter introductie van een nieuwe online reis die we gaan maken gedurende vier weken, vanaf zondag 10 januari 2021: Into the new. Into the new geeft je de handvatten om terug te komen, af te ronden en te beginnen vanuit jezelf. Een nieuwe wereld ontvouwt bij de gratie van jouw ritme. Een nieuwe wereld opent vanuit jouw hart.

  Afl. 03 – Jane Shaw

  Just be you – Human Design


  Deze aflevering markeert de herlancering van de Inner Nomads podcast! Miranda praat met holistisch coach Jane Shaw. Jane richt zich in haar werk op het begeleiden van mensen in het proces van ‘zijn wie je bent’. Just be you. Een van de vele tools die Jane in haar praktijk toepast, is Human Design: een uitgebreid, meerlagig systeem voor zelfonderzoek. In dit gesprek spreken Jane en Miranda over de basisprincipes van Human Design en hoe je deze kunt toepassen bij het navigeren door het leven met jouw energetische blauwdruk.

  Informatie over Jane’s coachingpraktijk vind je hier: www.janeshaw.nl
  Jane’s prachtige gedichten kun je lezen op: www.sundaypoem.com
  Volg haar op Instagram via: @jane_shaw_ams

  Je kunt je eigen Human Design chart opvragen bij:
  www.jovianarchive.com

  Afl. 02 – Satya Henkes

  Hopi-wijsheid voor het moderne leven


  Satya is in haar dagelijks leven werkzaam voor de gemeente Rotterdam als project/programma manager en coach/trainer. Het inzetten van je talent of ‘originele medicijn’ in deze wereld, zijn processen die in haar werk centraal staan.

  Hopi Indian elder/teacher Grandmother Jeremie heeft Satya onderwezen in de traditionele wijsheid van de Hopi en haar gevraagd de lessen door te geven. Het toepassen van deze kennis in het dagelijkse moderne westerse leven heeft het meest de interesse van Satya. 

  Afl. 01 – Suzanne Groenstege

  Nieuwetijds ondernemen


  Suzanne Groenstege begeleidt spirituele ondernemers bij het concreet neerzetten van hun gave. Het is Suzannes intentie zoveel mogelijk spirituele ondernemers te helpen om hun droom op aarde neer te zetten. Ze is op een missie om ondernemers die met hun mooie werk het bewustzijn op aarde verhogen, te inspireren met hun bedrijf uitdrukking te geven aan hun gave.

  Op zondag 7 oktober 2018 organiseerde Suzanne een inwijding in scheppingsenergie voor ondernemende lichtwerkers, in samenwerking met de engelen die haar begeleiden. Ze schreef twee e-boeken die gratis te downloaden zijn op haar website. Onlangs gaf ze haar eerste dichtbundel uit: ‘Lichtgedichten’. Kijk voor meer informatie op: www.suzannegroenstege.nl