Hart vol antwoorden 

Sinds maart 2020 wordt onze wereld verplicht verkleind. Verstoten uit de ratrace, bestaande structuren en dagelijkse gewoontes. Verward en beangstigd begeven we ons ineens buiten onze comfortzone. Het wordt voor ons besloten. We krijgen een flinke duw in de rug.

Hup, je bent er klaar voor. Hier heb je je levens lang op voorbereid.

Linksom of rechtsom, nodigt de situatie ons uit tot groei. Groei in zelfzorg, groei in vertrouwen en groei naastenliefde. Noodgedwongen zitten we thuis met een hoofd vol vragen en een hart vol antwoorden.

In de gepaste afstand die we nu bewaren, kunnen we onze eigen ruimte ervaren, verkennen en innemen. Tegelijkertijd wordt onze aandacht via zelfisolatie en masse naar saamhorigheid getrokken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat dit een kans zijn om met nieuwe ogen te kijken en met stralende harten te kiezen. Dit is de tijd waarin we opstaan en naar voren stappen. ‘Hier ben ik. Ik ben er voor je.’ Bewust van onze onderlinge verbondenheid. Bewust van onze wederzijdse afhankelijkheid. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vele harten maken lichtwerk.

Hier kun je luisteren naar de podcastaflevering Hart in harmonieover de kracht van het hart en hoe je je er dieper mee kunt verbinden. In een tijd die velen van ons als chaotisch en onzeker ervaren, biedt het hart ons een stiltepunt, een nulpunt. Je hart kan functioneren als het oog van de orkaan.

Wanneer we ons versnipperd en onrustig voelen, is de grote uitnodiging om zelf eigenaarschap te nemen over het ingenieuze systeem van ons lichaam. Om er zelf voor te zorgen dat onze eigen energie een harmonieus en coherent geheel vormt. De plek in ons systeem die daar een hoofdrol in speelt is ons hart. Deze geleide meditatie is erop gericht om je hart harmonisch te stabiliseren.

Dat het je mag helpen om van je hoofd naar je hart af te reizen. Niets staat een stralend hart in de weg.

Liefs, Miranda