Je waarheid spreken

8 januari 2018

“What I know for sure is that speaking your truth is the most powerful tool we all have.” Woorden die Oprah Winfrey tijdens haar speech bij de Golden Globes 2018 uitsprak.

Gisteren vertelde ik aan de deelnemers van de groepsmeditaties die ik begeleidde tijdens de open dag van de Roos in Amsterdam, dat ik in de afgelopen jaren veel aandacht heb besteed aan mijn keelchakra. Dit chakra gaat over het spreken van onze waarheid. Over onze zelfexpressie.

Intuïtief afstemmen voor verruimd inzicht

Zoals dat vaak zo is met onze talenten, raken deze meestal ook aan onze uitdagingen. Als twee zijden van dezelfde medaille. Als we hier intuïtief op afstemmen, kunnen we meer inzicht krijgen in beide kanten van deze medaille.

Bij talloze readingsessies kreeg ik in de afgelopen jaren steeds weer terug hoe verkrampt mijn keelgebied overkwam. En dat wist ik zelf ook wel – eigenlijk. Tegelijkertijd behoren schrijven en ‘verbinding door communicatie’ tot mijn passies. Al zolang ik mij kan herinneren.

Ik werd niet voor niets strategisch communicatieadviseur voor bedrijven en merken in mijn werkende leven. De eerste studie die ik deed, was Boekhandel & Uitgeverij, gevolgd door Artemis Academie voor visuele styling en design.

Bij het ontwikkelen van Inner Nomads, wist ik ook dat ik hiermee een belangrijke uitdaging aanging: hoe breng ik mijn inspiratie over het  innerlijke pad naar buiten? Hoe doe ik dat authentiek en zonder zelfcensuur?

Ontwikkelende ambities

Vroeger had ik de min of meer stiekeme ambitie om ooit een boek te schrijven. Maar ik wist ergens dat ik nog ‘te dicht op mezelf zat’. Bovendien zat het ambacht van schrijven me in de weg. Perfectionisme.

Hoe dat schrijven dan ook tot stand zou gaan komen, wist ik nog niet. Ik kon mij hooguit voorstellen dat ik meer levenservaring op zou doen, zodat hetgeen waarover ik zou schrijven mij als vanzelf zou komen toevallen.

Dus schreef ik met veel toewijding voor anderen. Van persberichten tot speeches. Van kernboodschappen tot corporate filmscripts. Ik ontwikkelde creatieve campagnes en strategische concepten. Ik voelde mijn missie in het helpen van multinationals en merken om weer ‘menselijk’ te klinken en vanuit het hart te communiceren.

Van perfectionisme naar puur manifesteren

De jaren van persoonlijke en spirituele groei hebben mij op vele manieren verruimd. En niet in de laatste plaats mijn persoonlijke schrijfproces en zelfexpressie. Al had ik nooit kunnen voorzien dat het uiteindelijk in deze vorm zou komen. The universe has its ways.

De meditatie die ik gisteren bij de Roos begeleidde, had ik in één adem op een vroege ochtend uitgeschreven. Omdat het ‘binnenkwam’ toen ik wakker werd. Het schrijven mag meer stromen door samen te voegen van wat mij gedurende de week intuïtief wordt aangereikt.

Ik leer te wachten op de ‘download’: de directe inspiratie die rechtstreeks vloeit vanuit mijn kruinchakra langs mijn ruggengraat naar beneden en via mijn hart naar mijn handen stroomt.

Het is een stroom van woorden die zich een weg baant langs en door mijn gedachten, tot op het moment ik de stroom als zodanig herken en mij haast om pen en papier te pakken. Een vorm van expressie waarbij ik zelf als zuiver kanaal optreedt.

En zo leer ik vrijelijk te delen, zonder al te veel redactie van mijn kant. Zodat ik van mezelf mag delen in de vorm van schetsen. Oprecht en in het moment.

Dat is mijn intentie. En dat is zoals ik Inner Nomads zal blijven creëren. Puur, zuiver manifesteren waar het nu tijd voor is.

geleide meditatie

Reinigen en activeren van het keelchakra


Sociale media, films, video’s, radio, boeken, tijdschriften, kranten, reclameborden – al deze input beïnvloedt ons bewustzijn op ieder moment. Hoe kunnen we nog onze eigen unieke vibratie horen in een wereld die wordt overstemd door het kabaal van ons moderne informatietijdperk?

Hoe kunnen we onze waarheid uiten, als deze ingaat tegen wat sociaal geaccepteerd wordt? Hoe kunnen we in een wereld, die wordt overstemd door het kabaal van ons moderne informatietijdperk, verstilling vinden om de waarheid vanbinnen te verstaan?

Wanneer we leren om uiting te geven aan onze behoeftes, verlangens en meningen, kunnen we leren om waarachtig naar onszelf en anderen te zijn. Hoe gaat jou dit af: het werkelijk en waarachtig uiten van jezelf?

De energetische visualisatie Reinigen en activeren van het keelchakra nam ik op om je te helpen af te stemmen op jouw keelchakra. Ik geloof er heilig in dat wij allemaal een zelfhelend vermogen hebben, dat onze verbeelding ver te boven gaat.

Vind voor het beluisteren van de meditatie een fijne plek waar je niet gestoord kunt worden. Houd een journal bij de hand om na de meditatie aantekeningen te maken over je inzichten of te tekenen wat je tijdens de meditatie ervoer.

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

Misschien ook interessant voor jou

Inner Nomads Inspiratie | December 2017

Inner Nomads Inspiratie | December 2017

NATUURLIJK RITME | Midden in de stad leven en het ritme van moeder natuur volgen, voelt soms als een… Uitdaging. Dit is een van mijn lievelingsplekken in de stad om mij te omgeven met stadse, natuurlijke schoonheid. Avondwandelingen met bijzondere verlichting,...

Lees meer
De kracht van stilte

De kracht van stilte

Tien jaar geleden begon ik met zen-meditatie. Twee keer twintig minuten per dag, oefende ik om mijn aandacht bij het huidige moment, mijn ademhaling en de stilte te houden. Met mijn benen gekruist op een meditatiekussen, ervoer ik fysieke uitdagingen. Met een hoofd...

Lees meer
Mijn innerlijke heiligdom

Mijn innerlijke heiligdom

Over zeven dagen is het zover en beginnen we aan een geheel nieuwe reis, een wandeling door het bos van ons innerlijke heiligdom: Inner Sanctuary. Tijdens de eerste week deze 8-weekse online retraite gaan we in op het thema ‘Heiligdom’: Hoe ziet jouw innerlijke...

Lees meer