Je waarheid spreken 

“What I know for sure is that speaking your truth is the most powerful tool we all have.” Woorden die Oprah Winfrey tijdens haar speech bij de Golden Globes 2018 uitsprak.

Gisteren vertelde ik aan de deelnemers van de groepsmeditaties die ik begeleidde tijdens de open dag van de Roos in Amsterdam, dat ik in de afgelopen jaren veel aandacht heb besteed aan mijn keelchakra. Dit chakra gaat over het spreken van onze waarheid. Over onze zelfexpressie.

Intuïtief afstemmen voor verruimd inzicht

Zoals dat vaak zo is met onze talenten, raken deze meestal ook aan onze uitdagingen. Als twee zijden van dezelfde medaille. Als we hier intuïtief op afstemmen, kunnen we meer inzicht krijgen in beide kanten van deze medaille.

Bij talloze readingsessies kreeg ik in de afgelopen jaren steeds weer terug hoe verkrampt mijn keelgebied overkwam. En dat wist ik zelf ook wel – eigenlijk. Tegelijkertijd behoren schrijven en ‘verbinding door communicatie’ tot mijn passies. Al zolang ik mij kan herinneren.

Ik werd niet voor niets strategisch communicatieadviseur voor bedrijven en merken in mijn werkende leven. De eerste studie die ik deed, was Boekhandel & Uitgeverij, gevolgd door Artemis Academie voor visuele styling en design.

Bij het ontwikkelen van Inner Nomads, wist ik ook dat ik hiermee een belangrijke uitdaging aanging: hoe breng ik mijn inspiratie over het  innerlijke pad naar buiten? Hoe doe ik dat authentiek en zonder zelfcensuur?

Ontwikkelende ambities

Vroeger had ik de min of meer stiekeme ambitie om ooit een boek te schrijven. Maar ik wist ergens dat ik nog ’te dicht op mezelf zat’. Bovendien zat het ambacht van schrijven me in de weg. Perfectionisme.

Hoe dat schrijven dan ook tot stand zou gaan komen, wist ik nog niet. Ik kon mij hooguit voorstellen dat ik meer levenservaring op zou doen, zodat hetgeen waarover ik zou schrijven mij als vanzelf zou komen toevallen.

Dus schreef ik met veel toewijding voor anderen. Van persberichten tot speeches. Van kernboodschappen tot corporate filmscripts. Ik ontwikkelde creatieve campagnes en strategische concepten. Ik voelde mijn missie in het helpen van multinationals en merken om weer ‘menselijk’ te klinken en vanuit het hart te communiceren.

Van perfectionisme naar puur manifesteren

De jaren van persoonlijke en spirituele groei hebben mij op vele manieren verruimd. En niet in de laatste plaats mijn persoonlijke schrijfproces en zelfexpressie. Al had ik nooit kunnen voorzien dat het uiteindelijk in deze vorm zou komen. The universe has its ways.

De meditatie die ik gisteren bij de Roos begeleidde, had ik in één adem op een vroege ochtend uitgeschreven. Omdat het ‘binnenkwam’ toen ik wakker werd. Het schrijven mag meer stromen door samen te voegen van wat mij gedurende de week intuïtief wordt aangereikt.

Ik leer te wachten op de directe inspiratie die rechtstreeks vloeit vanuit mijn kruinchakra langs mijn ruggengraat naar beneden en via mijn hart naar mijn handen stroomt.

Het is een stroom van woorden die zich een weg baant langs en door mijn gedachten, tot op het moment ik de stroom als zodanig herken en mij haast om pen en papier te pakken. Een vorm van expressie waarbij ik zelf als kanaal optreedt.

En zo leer ik vrijelijk te delen, zonder al te veel redactie van mijn kant. Zodat ik van mezelf mag delen in de vorm van schetsen. Oprecht en in het moment.

Dat is mijn intentie. En dat is zoals ik Inner Nomads zal blijven creëren. Puur, zuiver manifesteren waar het nu tijd voor is.