Het medicijn van december

4 december 2017

Deze maand bewegen we naar verstilling. Als een pendule die in cirkels beweegt, naderen we met elke kleiner wordende rondgang de stilte in onszelf. Waar het licht op onze waarheid schijnt. Omhuld door de donkerte waarin alles aanwezig is. Alles gezien kan worden, als we ons licht erop schijnen.
 
Laten we in de vlam van dit licht staren. Wat wordt er weerspiegeld in de omstandigheden waarmee en de mensen met wie we onszelf kiezen te omringen? We worden uitgenodigd om het donker te verkennen, zodat we haar een stem kunnen geven. Zodat we kunnen kiezen wat we achterlaten in 2017 en meenemen naar 2018.
 
Het donker van december geeft ons de kans om pas op de plaats te maken. Ons opnieuw te oriënteren voordat we met intentie en focus het nieuwe jaar betreden. Vanuit het stiltepunt in ons wezen. Daar waar licht en donker elkaar treffen. In eerbiedigheid en gelijkwaardigheid.

Geleide stiltemeditatie in de Roos te Amsterdam: Reis naar ons innerlijke heiligdom

Op woensdag 13 december 2017 begeleid ik op woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur een stiltemeditatie in centrum de Roos in Amsterdam, in het kader van het SamenStil-project. Ik leid de stilte in met een geleide meditatie naar ons innerlijke heiligdom.

De toegang tot deze meditatiebijeenkomst is gratis. Je bent van harte welkom om deel te nemen. Na de meditatie zullen we nog napraten en nader kennis maken in het theehuis. Alle informatie voor dit evemenent, tref je hier.

Dit artikel delen:

Misschien ook interessant voor jou

De kracht van zachtheid

De kracht van zachtheid

    Wat ik regelmatig terugkrijg van degenen die met mij zijn meegegaan op een innerlijke reis, is de zachtheid waarmee ze zichzelf hebben kunnen benaderen in het proces. Een mooier compliment kan ik niet bedenken, omdat ik ook ervaar hoe belangrijk dit...

Lees meer
Meereizen met de nieuwe maan

Meereizen met de nieuwe maan

  De nieuwe maan: tijd om de zaden van je visioenen te planten. Met liefde en in vertrouwen. Jezelf te omhullen met warmte en schoonheid. Ontdoen van ballast en ruimte maken Een maanfase om jezelf te ontdoen van onnodige ballast en je innerlijk kompas te...

Lees meer
Creating things I wish existed

Creating things I wish existed

    Creating things I wish existed. Dat was het uitgangspunt toen ik nog geen naam, geen logo of duidelijk beeld had van wat uiteindelijk Inner Nomads zou worden. De term 'online retraite' werd me intuïtief toegefluisterd. Online inspiratie en tools die je...

Lees meer