Je stem laten horen 

Toen ik begon met het ontwikkelen van online retraites voor Inner Nomads vond ik dit nog het meest eng: het opnemen van de meditaties. Op het moment suprême kreeg ik dan last van mijn keel, een schorre stem of hoestbuien.

Er schuilt zoveel kracht in het laten horen van je stem. Het voelt tegelijk daardoor ook kwetsbaar. Kracht en kwetsbaarheid als twee zijden van dezelfde munt, misschien.

Herken jij dat ook? Alle drempels die voorafgaan aan het laten horen van je stem? Het laten kennen van je wensen? Het uitkomen voor wie je bent en waar je voor staat?

Na wat jaren oefenen, ervaar ik inmiddels vooral veel voldoening en rust bij het begeleiden van meditaties. Zowel live als tijdens opnames. Ik breng mijn aandacht in mijn hart en laat mijn stem klinken vanuit die plek. Terwijl ik mezelf grond en verbind met alles wat er is.

Al het ‘werk’ dat ik met mijn keelchakra heb gedaan, op verschillende lagen, werpt z’n vruchten af.

Vanuit Human Design bezien, heb ik een open keelcentrum. Er wordt gezegd dat mensen met een open keelcentrum de druk voelen om zich te manifesteren en te communiceren. Transformatie vindt bij ons niet constant plaats, maar in spurts, wanneer actie en expressie door onze omgeving wordt ingegeven.

We hebben het vermogen om te weten of iemand de waarheid spreekt.

Het open centrum neemt op en versterkt de stemmen om zich heen. Iemand met een open keelcentrum kan veel verschillende ‘talen’ spreken, afhankelijk met wie hij/zij is.

Het is de kunst om dit centrum te gebruiken om te spreken voor en via anderen. Het is aan ons om los te leren laten, niet vanuit pure wilskracht te willen manifesteren en communiceren.

Achterover zitten in conversaties en genieten van de verschillende stemmen en vormen van expressie die via ons naar voren komen.

#notetoself

In deze podcastaflevering praat ik uitgebreid met Jane Shaw over Human Design, zodat je kunt meekijken naar jouw blueprint en wat jouw energiecentra je te vertellen hebben!

Human Design zie ik als een mooi systeem met veel lagen en diepgang die je spiegels kan voorhouden om je innerlijke leiding aan te spreken en jezelf te kunnen valideren: to just be you.

Liefs, Miranda