Je stem laten horen

6 augustus 2019

Toen ik begon met het ontwikkelen van online retraites voor Inner Nomads vond ik dit nog het meest eng: het opnemen van de meditaties.

Op het moment suprême kreeg ik dan last van mijn keel, een schorre stem of hoestbuien.

Er schuilt zoveel kracht in het laten horen van je stem. Het voelt tegelijk daardoor ook kwetsbaar. Kracht en kwetsbaarheid als twee zijden van dezelfde munt, misschien.

Herken jij dat ook? Alle drempels die voorafgaan aan het laten horen van je stem? Het laten kennen van je wensen? Het uitkomen voor wie je bent en waar je voor staat?

Na wat jaren oefenen, ervaar ik inmiddels vooral veel voldoening en rust bij het begeleiden van meditaties. Zowel live als tijdens opnames. Ik breng mijn aandacht in mijn hart en laat mijn stem klinken vanuit die plek. Terwijl ik mezelf grond en verbind met alles wat er is.

Al het ‘werk’ dat ik met mijn keelchakra heb gedaan, op verschillende lagen, werpt z’n vruchten af.

Vanuit Human Design heb ik een open keelcentrum. Er wordt gezegd dat mensen met een open keelcentrum de druk voelen om zich te manifesteren en te communiceren.

Transformatie vindt bij ons niet constant plaats, maar in spurts, wanneer actie en expressie door onze omgeving wordt ingegeven.

We hebben het vermogen om te weten of iemand de waarheid spreekt.

Het open centrum neemt op en versterkt de stemmen om zich heen. Iemand met een open keelcentrum kan veel verschillende ‘talen’ spreken, afhankelijk met wie hij/zij is.

Het is de kunst om dit centrum te gebruiken om te spreken voor en via anderen. Het is aan ons om los te leren laten, niet vanuit pure wilskracht te willen manifesteren en communiceren.

Achterover zitten in conversaties en genieten van de verschillende stemmen en vormen van expressie die via ons naar voren komen.

#notetoself

Ik ga het binnenkort eens uitgebreider over Human Design hebben, tijdens een volgende podcast, zodat je kunt meekijken naar jouw blueprint en wat jouw energiecentra je te vertellen hebben!

Vandaag neem ik de Manifestatie Meditatie op, speciaal voor de Leeuwenpoort van 2019. Je kunt de meditatie, inclusief inleidende video hier bemachtigen.

Liefs, Miranda

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

Misschien ook interessant voor jou

Innerlijke lenteschoonmaak

Innerlijke lenteschoonmaak

Mijn focus voor dit jaar is 'integratie'. Numerologisch gezien, is negen dan ook mijn persoonlijke jaargetal: het laatste jaar in een cyclus van negen jaren. Gevoelsmatig klopt dit voor mij helemaal. Ik haal mijn netten op van de afgelopen jaren, knoop losse eindjes...

Lees meer
Het medicijn van februari

Het medicijn van februari

Het medicijn van februari is bedding. Nog voor de vormen van het voorjaar zichtbaar zijn, beweegt de groei ondergronds door. Aftastend naar het licht. Nu we de contouren van onze creaties nog niet kunnen waarnemen, richten we ons deze maand op onze innerlijke...

Lees meer
Meereizen met de nieuwe maan

Meereizen met de nieuwe maan

  De nieuwe maan: tijd om de zaden van je visioenen te planten. Met liefde en in vertrouwen. Jezelf te omhullen met warmte en schoonheid. Ontdoen van ballast en ruimte maken Een maanfase om jezelf te ontdoen van onnodige ballast en je innerlijk kompas te...

Lees meer