Het leven treffen 

Berichtjes, afzeggingen en change of plans alom vandaag – ‘Wat een toestand’. Het coronavirus houdt de gemoederen in een snel verspreidende angstgreep.

Deze tijd vraagt ons – dwingt ons – om af te remmen en rust te nemen. Ruimte te nemen. In een tijd waarin we meestal gehaast door het leven bewegen en een continue druk voelen om te doen, vergeten we de ervaring van simpelweg zijn.

Wanneer we zijn, kunnen we afzakken naar diepere lagen van onszelf. We halen dieper adem. Onze spieren ontspannen. We activeren ons parasympatische zenuwstelsel en gunnen ons lijf om in een staat van rust en herstel te komen.

Zo kan ons hartritme mooi samenvallen met onze ademhaling. Vanuit deze coherentie worden we helder en alert.

En hier, hier kunnen helder voelen, zien en weten. Hier treffen we onze waarheid. Hier wordt een noodzaak een cadeau. Hier mogen we opladen, inzien en omarmen. Hier ontdoen we ons van de angstgreep en maken we keuzes vanuit ons hart.

Het is niet eenvoudig. Maar dat is het juist. Er zitten zoveel kanten en lagen aan het leven: wanneer we allemaal een noodzaak voelen, kunnen we afdalen en inzien. Inzien dat het tijd wordt dat we elkaar en al het leven gaan zien en treffen. Dat het tijd wordt voor verandering. Nieuwe keuzes. Nieuwe richtingen.

Laten we de tijd nemen om te voelen wat dat voor ieder van ons betekent. Laten we delen vanuit deze plek in ons. Met tijd zal helderheid komen.

Hoe treft het leven jou en hoe tref jij het leven? Voel jij nieuwe keuzes of een nieuwe richting naderen? 

Liefs, Miranda