Het medicijn van februari

1 februari 2020

Het medicijn van februari is bedding. Nog voor de vormen van het voorjaar zichtbaar zijn, beweegt de groei ondergronds door. Aftastend naar het licht. Nu we de contouren van onze creaties nog niet kunnen waarnemen, richten we ons deze maand op onze innerlijke structuur.

We verzorgen de groeiende zaden van onze manifestaties in letterlijke en figuurlijke zin: we brengen orde aan, geven aandacht aan onze gronding en voeden onze inspiratiebronnen. We begrijpen dat bedding van binnenuit ontstaat en handelen ernaar.

Februari nodigt je uit om de bedding te creëren voor de kiemen van jouw ideeën en impulsen. Om nu te beginnen met het schetsen van de omstandigheden voor wie jij aan het worden bent. Zodat jouw innerlijke stroom dit voorjaar vrijelijk naar buiten kan bewegen.

Een mooi moment om deze maand te werken met de volgende vragen: 

  • In welke gebieden van mijn leven voel ik me op dit moment kwetsbaar of onzeker?
  • Wat kan ik doen om dit ruimte te geven en mezelf te voeden, zodat ik dit proces wat steviger kan dragen en omhullen? 
  • Wat heb ik nodig om mezelf gegrond te voelen – veilig en met beide voeten op de grond – zodat ik kan vertrouwen op de onzichtbare stroom van mijn levensproces?
  • Wat voedt mij: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel?

Onderneem actie op basis van je bevindingen door een aantal momenten in te plannen deze maand waarop je jezelf voedt, ondersteunt en ruimte geeft voor wat het ook is dat je nodig hebt.

Om je daarbij te ondersteunen, deel ik graag de ‘Levensboom’-meditatie ter ondersteuning en inspiratie van jouw innerlijke reis.

 

geleide meditatie

Gronden met de levensboom


In deze meditatie neem ik je mee in een visualisatie waarin je kunt ervaren hoe je helemaal bij jezelf kunt komen, je fysieke lichaam kunt ontspannen en je met zacht gewaarzijn bij je gedachten en emoties kunt zijn.

We gebruiken de wijsheid van de natuur om onze eigen innerlijke natuur te verkennen en beleven. Bomen leren ons hoe we diep kunnen gronden en in voedende verbinding staan met onze omgeving.

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

HARTENREIS


Op zaterdag 15 februari 2020 komen we samen tijdens een dagretraite in Amsterdam: Hartenreis. Een dag waarin thuiskomen in je hart centraal staat.

In Hartenreis neem ik je mee op een innerlijke ontdekkingstocht waarin we de diepte en de kracht van ons hart verkennen vanuit verschillende tradities en gezichtspunten.

Wat is naast de fysieke rol, de psychologische, energetische en spirituele rol van het hart?

De intentie van deze dagretraite is om je eigen hartkwaliteiten te bekrachtigen, voor het ervaren van healing, harmonie en verbinding.