Loslaten. Gemakkelijker gezegd dan gedaan… De meditatie van vandaag is erop gericht om je eigen energieveld vrij te maken van energie die niet van jou, niet van nu is of je niet meer dient. Dit doen we in de meditatie op een energetische manier, door middel van visualisatie.

Over energetisch zuiveren
Het op deze manier teruggeven van energie aan anderen is geen kwestie van het ontkennen of afwijzen van het belang van deze mensen in je leven. We doen onszelf en de ander een gunst door deze daad van teruggeven, die je in liefde of neutraal kunt doen. Je respecteert hiermee elkaars energie én elkaars ruimte.

To let go does not mean to get rid off. To let go means to let be with compassion. 

Over inhoudelijk loslaten
Aanvullend wil ik je ook nog iets vertellen over het proces van loslaten op een inhoudelijke manier. Vaak houden we onbewust vast aan energie, of het nu gevoelens, gedachtes of overtuigingen zijn. Innerlijk reizen en onszelf meditatief bevragen, helpen ons te achterhalen waarom we vasthouden.

Waar we ons aan vasthouden, ook al dient het ons in het heden niet meer, heeft ons namelijk – ooit – wel degelijk iets gebracht. Misschien ter compensatie van iets. Het is aan onszelf om te achterhalen wat het heeft gebracht en welke rol het speelde. Zodat we er nu voor kunnen kiezen om deze rol op een andere manier in te vullen of in eigen handen te nemen.

Toegang tot de materialen
De materialen voor Dag 3 staan voor je klaar en zijn toegankelijk via de overzichtspagina van de Inner Nomad Starter Kit. Rechtsboven op de pagina’s met de materialen, tref je een knop die je leidt naar de e-mail van de betreffende dag. Als je een e-mail hebt gemist of direct nog eens wilt herlezen, dan kan dat ook via deze weg.

Dagelijkse zelfzorg
Bedankt voor de mooie reacties! Ik hoop dat de meditaties je stap voor stap helpen om de regie over je eigen energie te nemen. Misschien voelt het nog wat abstract – het visualiseren van je energie en het met intentie in beweging brengen ervan. Weet dat je met regelmatige, liefst dagelijkse oefening het effect steeds meer zult ervaren. Het zou mooi zijn als het zo natuurlijk voor ons wordt als het poetsen van onze tanden.

Laten we eren wat we loslaten. Het is tijd voor meer ruimte voor jezelf. Dat is tenslotte ook het mooiste cadeau dat we anderen kunnen geven.

Liefs,
Miranda