Worden wie je bent

“The privilege of a lifetime is to become who you truly are.” ― Carl Gustav Jung

Met mijn bijna 44 jaren, komt het me voor dat het worden wie we werkelijk zijn een schone dans is van binnen naar buiten, van buiten naar binnen  en vice versa.

De winter spiegelt ons een naar binnen gerichte beweging voor. Een natuurlijke kans om tot de kern te komen van onszelf.

In de herfst zijn we begonnen met het voltooien van processen. We zijn gaan afronden en loslaten van wat ons niet meer dient of wat wij niet meer wensen te dienen.

Het ingaan van de winter kan voelen als een kwetsbaar proces. De winter buiten ons toont een tastbare en onvoorwaardelijke ruimte waarin de winter binnenin ons ook kan voltrekken.

Als in een donkere nacht huilt de ziel naar een innerlijke maan die zacht reflecteert welke delen van onszelf aangekeken willen worden. De delen die we waren vergeten en hadden wegstopten.

De jonge delen die we nu, verwarmd door onze verworven volwassenheid, in de koestering van onze onvoorwaardelijke aanwezigheid kunnen hullen.

Als bij een knapperend haardvuur omarmen we het deel van ons dat zich niet gezien, gehoord of goed genoeg voelde. Nemen het op schoot en helpen het te doorvoelen totdat de tranen van schuld, schaamte en spijt in de donkere grond van onze liefdevolle troost vallen.

Paden die je vast zult herkennen. Wegen die de meesten van ons banen, baanden en gebaand hebben. En weer opnieuw – in de opwaartse spiraal van onze ontwikkeling.

Als innerlijke nomaden maken we sporen van zelfomarming in ons bewustzijn. Vaak buiten de gebaande paden van wat we van buitenaf geleerd kregen, ontginnen we nieuw intern terrein om ons medicijn te vinden.

De manier waarop onze heelwording – of de omarming van onze heelheid – verloopt, is geheel eigen. Een volkomen authentieke aaneenschakeling van stappen vanuit eigenheid.

Een helden- of heldinnenreis die niemand heeft gemaakt zoals jij.

Daar waar we ons medicijn vinden, treffen we ook onze gaven. In de omarming van onszelf, bevrijden we tegelijkertijd het gegeven dat daarin verwikkeld lag. Steeds nader tot onze kern, treffen we een schijnsel dat we leren herkennen als ons goud.

Langzaamaan begint het ons te dagen dat onze innerlijke paden van waarde zijn voor dat wat wij komen brengen. Stap voor stap beseffen we dat dienstbaarheid een andere beweging is van dezelfde dans.

De dans van het omarmen wie we in wezen werkelijk zijn. Van binnen naar buiten, van buiten naar binnen en vice versa.

Deze tijd biedt een ongekende hoeveelheid kansen en mogelijkheden om onszelf te ontwikkelen tot bewust geworden mensen met vele verworven paden op de landkaart van onze ziel.

Tegelijkertijd biedt deze tijd een ongekende hoeveelheid mogelijkheden om onszelf kenbaar te maken in onze dienstbaarheid.

In die kenbaarheid wordt het zicht op onszelf – onze authentieke visie  veelal vertroebeld door de ‘Age of Comparison’ waarin we zijn beland. Onze omarmelingen steken nog geregeld de kop op in dit eindeloze veld van vergelijking.

Ik geloof dat we een tijd ingaan waarin we bewegen van the Age of Comparison, naar the Age of Connection. We zijn hier om ons met elkaar te verbinden – ieder vanuit de authentieke visie van ons hart.

Onze meest waarachtige paden leiden ons linea recta naar hartsverbindingen die nieuwe werelden creëren.

Al onze visionaire beelden tezamen, vormen een diversiteit die tot een nieuwe harmonie zullen leiden. Een samenhang waarin elk deel van het geheel een onmisbare rol heeft, een onmisbaar verhaal vertelt en een onmisbare beweging maakt in onze collectieve dans naar heelheid.

Onze paden, de verhalen die daarbij horen en de gaven die we ontginnen, staan niet los van elkaar. We zijn hier voor elkaar.

Vanuit deze visie is het mijn diepgevoelde gift om je te helpen om tot jouw eigen visie, jouw verhaal en jouw kenbaarheid te komen. Vanuit jouw eigenheid, jouw pad, jouw dans.

Hiertoe staan er nu de volgende uitnodiging op de planning van Inner Nomads:

Hoe kun je public speaking en storytelling gebruiken om jezelf en jouw werk kenbaar te maken? Hoe creëer en presenteer je een inspirerend verhaal op basis van jouw bezielde visie?

In de cursus Speaking to inspire, begeleid ik je gedurende drie maanden om een bezielde spreker te worden.

Meer informatie en inschrijven op de wachtlijst >

Heb je vragen over een van deze uitnodigingen of beide: schroom niet om mij een mailtje te sturen. Ik beantwoord je met plezier.

Hartegroet,

Miranda