Van controle houden naar hartcoherentie

28 februari 2018

De Intuition Journey Starter Kit is een 5-daagse reis om ons innerlijke kompas te kalibreren. We wandelen allemaal in onze eigen tijd en tempo.

Afstemmen op de elementen voor gronding

De journeys die ik maak voor Inner Nomads zijn net zo goed voor mijzelf. De afgelopen week was ik erbij vanuit Egypte. Op een plek waar de elementen overvloedig samenkomen: de weidse woestijn naast onze slaapkamer. De glasgroene zee aan de andere kant, waar het koraal door de plaatselijke bevolking wordt beschermd en gekoesterd. De zon die haar stralen door de kieren van een schaapjesdeken in de lucht heen steekt. De wind die langs de palmen strijkt en in één vrije beweging de verte bereikt. Er is weinig wat de elementen hier overstemt. Gegrond blijven gaat hier als vanzelf.

Inzichten door lichaamswijsheid

Tijdens het mediteren geef ik mij in deze stilte makkelijk over aan de aarde. Als ik mijn rechterschouder voel branden, vraag ik wat zij me te vertellen heeft. De oude gewoonte van de dingen op mijn schouders nemen, mag losser en vrijer. De drempels die ik opwerp gaan over de gewoonte om hard te werken. Controle willen houden.

Terwijl de voorwaartse beweging vanuit mijn hart moeiteloos stroomt. Gemakkelijk. Gracieus. Ik zak van weten naar voelen en bedank wederom de harde werker in mij voor al die jaren goede dienst.

Hartcoherentie in plaats van controle houden

Afstemmen op de hartenstroom, dus. Hartcoherentie in plaats van controle houden. Adem in door de voorkant van mijn hart, adem uit door de achterkant van mijn hart. Ik breng mijn vertrouwen terug bij de dirigent in mijn borst. Mijn ademhaling zakt naar mijn buik. Ik masseer mijn schouder.

Hartcoherentie is een toestand van het hart waarin vrede en rust de boventoon voeren. Een innerlijk evenwicht dat doorwerkt op je hele welzijn. Dit kun je oefenen en trainen door meditatie, met aandacht leven of rustig in de natuur zijn

Maar hartcoherentie is meer. Het is ook de afstemming van het lichaam op het harmonische hart. Elk orgaan heeft haar eigen ritme. Het hart is in haar coherente toestand de dirigent van het lichaamsorkest en brengt daardoor harmonie in het hele lichaam. In een dergelijke toestand ben je stevig verankerd in je hart.

Join the inner journey

Tijdens de Intuition Journey Starter Kit oefenen via geleide meditatie met het bereiken van hartcoherentie voor het ervaren van innerlijke harmonie. Voor de eerstvolgende ronde van deze innerlijke reis, kun je je inschrijven voor de Inner Nomads Nieuwsbrief en dan houd ik je op de hoogte.

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

Misschien ook interessant voor jou

Innerlijke lenteschoonmaak

Innerlijke lenteschoonmaak

Mijn focus voor dit jaar is 'integratie'. Numerologisch gezien, is negen dan ook mijn persoonlijke jaargetal: het laatste jaar in een cyclus van negen jaren. Gevoelsmatig klopt dit voor mij helemaal. Ik haal mijn netten op van de afgelopen jaren, knoop losse eindjes...

Lees meer
Het medicijn van februari

Het medicijn van februari

Het medicijn van februari is bedding. Nog voor de vormen van het voorjaar zichtbaar zijn, beweegt de groei ondergronds door. Aftastend naar het licht. Nu we de contouren van onze creaties nog niet kunnen waarnemen, richten we ons deze maand op onze innerlijke...

Lees meer
Meereizen met de nieuwe maan

Meereizen met de nieuwe maan

  De nieuwe maan: tijd om de zaden van je visioenen te planten. Met liefde en in vertrouwen. Jezelf te omhullen met warmte en schoonheid. Ontdoen van ballast en ruimte maken Een maanfase om jezelf te ontdoen van onnodige ballast en je innerlijk kompas te...

Lees meer