Selecteer een pagina

Terug naar je authentieke zelf

3 april 2018

Ons authentieke zelf. Authenticiteit is een veelgebezigd begrip tegenwoordig. Wat betekent het nu eigenlijk nog? Voor mij begint die betekenis met een visie op het grotere geheel. Van waaruit ik werk en waarin ik waarheid ervaar. Woorden geven aan waar het om draait… Onze taal bezit parels en beperkingen. Toen mij kortgeleden werd gevraagd: “Waar draait het allemaal om, volgens jou? Het leven?” kwam het zo: Ik geloof dat het de intentie is van het universum, van moeder aarde, van god, van het leven om ons terug te laten bewegen naar ons meest authentieke zelf. Zoals groei een stap terug is naar jezelf, zo is groeipijn een signaal van transformatie. Van het ontpellen en ontvouwen, naar de essentie. Zo is onze intuïtie een brug naar daar waar wij één zijn en waar wij de enige zijn. In een meditatie een aantal jaren geleden, was de boodschap van mijn intuïtie, het kwam in het Engels:
Oneness means:
we are one.
Oneness also means:
you are the one.
Oneness means:
honoring our unity and our singularity.

Want wanneer we dat doen, is de drijfkracht van onze groei: authenticiteit. Dat wat jou tot jou maakt. Werkelijk jou. Dat wat mij tot mij maakt. Werkelijk mij. En wanneer we dat van onszelf en elkaar eren, ontstaat authentieke diversiteit. Diversiteit die tot werkelijke overvloed leidt. Gewoon en in het bijzonder, om wie we zijn. Want ik geloof dat overvloed de essentie is van het universum, van moeder aarde, van god, van het leven. Zoals in een oeroud regenwoud, waar diversiteit van deelgenoten hoogtij viert, bestaat de hoogste vorm van harmonie en evenwicht tussen alle deelgenoten. Overvloedig zingend, tsjirpend, krakend… Daarom begint de reis terug naar onze authenticiteit, voor mij met de reis terug naar onze intuïtie. Als woordvoerder van onze essentie, als brug naar het grotere geheel, waar wij deelgenoot van zijn.
waar te beginnen?

Samen reizen met Inner Nomads


Inner Nomads Journal De blog van Inner Nomads is een plek waar met regelmaat artikelen verschijnen over innerlijk reizen, zelfzorg, natuurlijk ritme en rituelen. Zo kun je lezen over: Inner Nomads Journeys Inner Nomads Journeys zijn online retraites waarin we ons domein vanbinnen betreden. Om terug te keren naar ons centrum en van daaruit te ontdekken, beleven en creëren. Om te transformeren wat ons niet meer dient en te luisteren naar onze werkelijke behoeftes en dromen. We ontwikkelen de verbinding met onze intuïtie en verhogen onze trillingsfrequentie. Zo zetten we de stappen terug naar ons authentieke zelf. Je doorloopt de materialen in je eigen tijd en tempo. Elke dag bevat een variërende, zorgvuldig samengestelde combinatie van tools voor kennis, onderzoek en ervaren. Zoals teksten of video’s met uitleg en persoonlijke ervaringen, geleide meditaties in audiobestanden, uitgeschreven oefeningen en zinvolle vragen voor journaling. Inner Nomads One-Day Retreats Verspreid door het jaar komen we samen tijdens de Inner Nomads One-Day Retreats. Kleinschalige bijeenkomsten waarbij we een hele dag besteden aan in ons hart geraken, onze innerlijke wijsheid laten spreken en diepe inzichten opdoen voor onze innerlijke reis. Samen mediteren, ceremonie maken en onze levenscreativiteit laten stromen. We combineren inspiratie uit eeuwenoude teachings met een nieuwetijds blik op onze innerlijke reis. De gezamenlijke intentie van onze bijeenkomst is dat je je geleid, gesteund en gezegend mag voelen, vanuit een beleving van je ware natuur – jouw ziel, je authentieke zelf. Om met helderheid, harmonie en healing je innerlijke pad verder te mogen bewandelen. Vrij in wat je wenst te creëren. In aanloop van de dag hebben we contact met elkaar over jouw persoonlijke intentie of groeivraag voor de dag. Ik zie een intentie als een uitgangspunt van waaruit we wensen te bewegen of waarop we onze aandacht willen brengen. Wat is er op jouw pad in het hier en nu waar jij je aandacht bij wilt brengen? Waar wens je meer helderheid over te hebben? Waarin breng je graag meer harmonie aan? Of ervaar je een verstoring of blokkade waar je heling naartoe wilt laten stromen? Het eerstvolgende One-Day Retreat staat gepland op zaterdag 19 mei 2018. Mocht je daarbij aanwezig willen zijn, kun je je aanmelden via miranda@innernomads.com. Inner Journey Sessions Waar je je ook bevindt op je innerlijke reis: soms is het fijn en nodig om samen af te stemmen om dieper inzicht in jezelf en je vervolgstappen. Een Inner Journey Session is een een-op-een samenwerking tussen jou en mij op zielsniveau en steunt je in je leerproces en persoonlijke groei:
  • Wil je meer inzicht krijgen in een specifiek onderwerp, thema of vraag?
  • Misschien wil je de diepere oorzaken van iets waar je (steeds) tegenaan loopt leren kennen?
  • Of beter zicht krijgen op vervolgstappen die je kunt zetten in een proces waar je in zit – op persoonlijk of professioneel vlak?
  • Of voel je onderhuids dat er van alles speelt, maar kun je je vinger er niet op leggen?
Een sessie duurt ca. 75 minuten en is een combinatie van een gesprek, een reading en indien gewenst een healing in een prettige en veilige setting. Je krijgt praktische en heilzame suggesties die je na de sessie zelf kunt oppakken. Hier kun je meer lezen over en je aanmelden voor een sessie.
Dit artikel delen:

Misschien ook interessant voor jou

Meereizen met de nieuwe maan

  De nieuwe maan: tijd om de zaden van je visioenen te planten. Met liefde en in vertrouwen. Jezelf te omhullen met warmte en schoonheid. Ontdoen van ballast en ruimte maken Een maanfase om jezelf te ontdoen van onnodige ballast en je innerlijk kompas te...

Lees meer

Innerlijke lenteschoonmaak

Mijn telefoongeheugen is vol, mijn mailbox puilt uit en ik heb ongelooflijk veel zin om ons huis te 'ontspullen'. Op diepere lagen voel ik haarfijn waar het wringt en weet ik dat er iets nieuws wil ontstaan. Verlangt om de schaduw uit te gaan en de zon naar zich toe...

Lees meer

Het medicijn van februari

Het medicijn van februari is bedding. Nog voor de vormen van het voorjaar zichtbaar zijn, beweegt de groei ondergronds door. Aftastend naar het licht. Nu we de contouren van onze creaties nog niet kunnen waarnemen, richten we ons deze maand op onze innerlijke...

Lees meer