DAG 5: AUTHENTICITEIT

Het is de missie van Inner Nomads om jou te inspireren tot en begeleiden bij het bewandelen van je eigen pad van binnenuit. In verbinding met het grotere geheel. De reis die nooit afloopt, maar die je steeds weer terugbrengt naar je centrum, jouw waarheid. Om je eigen ruimte in te nemen, rust en helderheid te ervaren en in de stroom van jouw authentieke levenspad te komen.

Onze intuïtie zie ik als het verbindingsstuk, de brug, tussen ons authentieke zelf en het grotere geheel waar we deel vanuit maken. Door deze verbinding aandacht te geven en voeden, zoals we doen tijdens deze journey, brengen we er licht naartoe en leren we het steeds beter kennen en herkennen. 

Via deze verbinding kunnen we via onze intuïtie ook de boodschappen van ons meest authentieke, oorspronkelijke zelf gewaar worden. De boodschappen die ons vertellen wat in de kern echt belangrijk is voor ons, wat werkelijk telt voor ons.

geleide meditatie

Je authentieke zelf


In deze meditatie nodig ik je graag uit om een innerlijke reis te maken naar je authentieke zelf. Wie is dat, welke waarden horen daarbij voor jou en hoe val je er steeds meer mee samen?

JOURNALING

Focus op authentiek leven


Gebruik de volgende journaling startpunten gedurende deze periode om steeds meer authenticiteit in je leven te integreren:

DAG 1 | Waar word ik gelukkig van? Deze week zal ik tijd maken voor een van deze dingen, activiteiten of ervaringen, namelijk…

DAG 2 | Vandaag eer ik mijn authentieke zelf. Ik maak een lijst van hoe ik leef en hoe ik meer in lijn met mijn authentieke zelf kan leven.

Dag 3 | ‘Ik ken mijn kernwaarden en leef ze na’. Ten eerste maak ik een lijst van de vijf voor mij belangrijkste kernwaarden. Ten tweede zal ik aan elke waarde een zin toevoegen waarin ik uitleg hoe ik leef of meer kan leven in lijn met deze waarde in mijn dagelijks leven.

Dag 4 | Vandaag creëer ik mijn ‘Ideale Dagelijkse Routine’. Voor elk uur van de dag beschrijf ik hoe mijn ideale dag eruit ziet. Wat hoort hierbij? En wanneer?

Dag 5 | Kijkende naar mijn ideale dagelijkse routine, mijn kernwaarden en authenticiteit: met welke vijf woorden kan ik omschrijven wat ik kan doen om mijn ideale dagelijkse routine te integreren in mijn leven?

Dag 6 | Ik kies om mij te focussen op leren in plaats van op falen. Vandaag omschrijf ik drie ‘faalmomenten’ van de afgelopen maand en vertaal deze naar leermomenten. Vanaf nu bestaat er geen falen meer in mijn leven, alleen: ‘Wat heb ik geleerd?’ of: ‘Wat heeft het mij gebracht?’

Dag 7 | ‘Authenticiteit is een dagelijkse beoefening van loslaten van wie ik denk dat ik zou moeten zijn en omarmen wie ik ben.’ Wat zijn de drie dingen die ik vanaf nu accepteer van mezelf om meer authentiek in het leven te staan?

Door het werken met archetypen en symbolen, geven wij onze intuïtie tools voor communicatie met ons. Ons derde oog, ons innerlijke oog, beweegt via visualisatie naar de informatie die hierin voor ons besloten ligt. Zo doen wij nieuwe inzichten op en kunnen we hogere informatie ontvangen.

Vandaag gebruiken we het archetype van de steencirkel, of levenswiel en medicijnwiel, en maken we zo een reis om ons authentieke, hogere zelf te ontmoeten. Het is het deel van onszelf dat leeft in een ruimte van dankbaarheid, onvoorwaardelijke liefde. En van diepe innerlijke wijsheid die ons begeleidt op het pad van onze levensmissie, onze zielsreis.

geleide meditatie

Ontmoeting bij een steencirkel


In deze meditatie nodig ik je graag uit om een innerlijke reis te maken naar een bijzondere steencirkel voor een ontmoeting met je hogere zelf.

1 Reactie

  1. Een intense module waarin we bij onszelf nagaan wat authenticiteit voor ons betekent: hoe ziet dat eruit bij mij? Het kan als oefening een mooie aanvulling zijn om de kernwaarden en kwaliteiten die je intuïtief waarneemt, als het gaat om je authentieke zelf, in beelden bij elkaar te zoeken en daar een moodboard van te maken. Wat zijn jouw indrukken bij de oefeningen van vandaag?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.