DAG 3: HELDERHEID

Hoe we het leven beleven, is een genuanceerd samenspel van onze gevoelens, gedachtes en overtuigingen. Allemaal energie. Van onszelf en verkregen of aangeleerd door anderen. Door onze intuïtie te ontwikkelen, worden we ons meer en meer bewust wat wij op verschillende lagen in onszelf ervaren en wat we toelaten in ons eigen energieveld.

Visualisatie is een krachtige tool om verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen beleving. Want wanneer we onze verbeelding zonder oordeel, maar mét intentie inzetten, kunnen we onze energie gaan leren managen. Energy flows where intention goes.

Zo kunnen we gaan opschonen en loslaten wat niet van ons is of wat ons niet (meer) dient. Hoe meer je je eigen ruimte beheert, des te afgestemder je bent op je intuïtie.

geleide meditatie

Je eigen ruimte zuiveren


In deze meditatie begeleid ik je in een visualisatie om je energieveld te schonen van alles wat niet van jou, niet meer van nu of je niet meer dient.

Soms loop je een kamer binnen en voelt de ruimte niet goed. Je kunt niet precies uitleggen waarom, maar de energie voelt niet fijn. Dit kun je ook in je eigen huis ervaren. Soms zit je zelf niet lekker in je energie. Dit kan allerlei redenen hebben en gelukkig zijn er veel manieren waarop je energie kan opschonen. Een makkelijke en fijne manier om je huis te reinigen is met salie of palo santo.

Het branden van kruiden en hars is in veel culturen een eeuwenoude traditie. Een van de oudste rituelen is het branden van witte salie, om personen en ruimtes te reinigen. Met de rook van gedroogde salie dreven bijvoorbeeld de Indianen de negatieve energieën weg uit hun leefomgeving en bij zichzelf. Salie en palo santo zuiveren je energieveld. Het is een fijne manier om je meditaties te beginnen, of bijvoorbeeld voordat je in bad of naar bed gaat.

ZELFZORGOEFENINGEN

Je energie zuiveren met witte salie of palo santo


  • Je kunt losse stukjes salie of een ‘stick’ gebundelde salie kopen. Palo santo-hout is ook erg geschikt voor het zuiveren van energie.
  • Als je losse stukjes salie hebt gekocht doe je deze in een schelp of ander vuurvast bakje. De salie in een bakje, salie stick of palo santo steek je aan en deze laat je even branden tot er voldoende rook afkomt. Wanneer het rookt, kan je de vlammen doven en met het rook reinig je jezelf of een ruimte.
  • Als je een ruimte of je huis gaat reinigen, loop dan rustig rond en wapper de rook met je handen of een veer. Ga goed langs alle hoeken en verspreidt de rook ook daar waar je niet goed bij kunt komen. Neem alles mee, deuren, gangen, kasten etc. Zet een raam open om de energieën goed door te kunnen laten stromen, naar buiten toe. De losse salie in een bakje kan je ook even in een ruimte laten staan.
  • Als je jezelf energetisch gaat reinigen ga je met je bakje of stick langs je lichaam (neem voldoende afstand). Je wappert de rook langs alle delen van je lichaam, van top tot teen, en vergeet daarbij niet je achterkant.
  • Belangrijkste is je heldere intentie voor zuivering en om je intuïtie te volgen. Als je voelt dat een plek extra aandacht nodig heeft, neem de tijd. Daarbij is de voorbereiding ook essentieel. Ga niet gehaast met salie wapperen. De intentie en energie die je tijdens het reinigen inzet is net zo belangrijk. Doe het in rust en met aandacht.

Je eigen ruimte respecteren door het helemaal van jou te maken, is het startpunt voor het ervaren van je eigen stroom. Leren vertrouwen op je intuïtie en leven vanuit je hart, is leven vanuit je eigen flow.

Soms kunnen we ons voelen alsof onze energie all over the place is. In de drukte van de spits en de interactie met onze omgeving. Alsof we overal stukjes en beetjes van onze essentie rondstrooien of achterlaten. Vandaag gaan we onze energie terughalen met verbeelding en intentie.

Zo kunnen we onze energie weer in eigendom nemen. Want jouw essentie hoort thuis in jouw kern, jouw centrum. Vandaaruit heeft het de kracht om je leven jouw eigen lading te geven.

geleide meditatie

Je eigen ruimte innemen en opladen


In deze meditatie begeleid ik je in een visualisatie om je energieveld in te nemen en op te laden.

1 Reactie

  1. Schonen en opladen via visualisatie, met intentie en zuiverende rook… Hoe voel je je vandaag?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.