Over intenties, zelfzorg en intuïtie

2 januari 2018

2018! De week voor de jaarwisseling brachten we met ons gezin door in Bretagne.

De familiediners met oesters en tarte aux pommes, deden mij mijmeren over het mixen van oude tradities en nieuwe vormen van vieren. Hoe wensen we dat dat eruit ziet voor ons gezin? Wat willen we overbrengen aan onze kinderen?

De lege stranden met ruwe rotsen en aangespoeld zweewier deden me denken aan de weldaad die gepaard gaat als we ons omgeven met de natuur. De natuur die ons zo moeiteloos laat zien hoe we standhouden en meebewegen.

Nova die net is begonnen met lopen en dagelijks haar schoen kwam brengen om naar buiten te gaan, hielp mij herinneren aan de kleine avonturen die elke dag in zich heeft – als we ervoor openstaan.

Zorgvuldig intuïtief afstemmen voor 2018

Een paar dagen voor ons vertrek, had ik een readingsessie gepland met een oud-cursusgenote. Een uitwisseling waarbij we beiden zowel reader als readee zijn. Omdat het zorgvuldig lezen van energie om oefening en intervisie vraagt. Omdat het een mooi moment was om het jaar af te sluiten en intuïtief af te stemmen op de thematiek van afgelopen jaar en de intenties voor komend jaar.

De reading die ik mocht ontvangen, liet een hartchakra vol symbolisch galopperende paarden zien, intuïtief en vol inspiratie. Maar ook de boodschap: innerlijke vrede betekent ook een kalm zenuwstelsel.

Het kalmeren van mijn zenuwstelsel was in de afgelopen weken al als boodschap tot mij doorgedrongen. Voor mij gaat dat onder andere over: gronden, stilte en alleen-zijn. Als sensitief persoon heb ik tijd nodig om te ontwarren, te ontladen en los te komen van indrukken en anderen.

2018: Deep-dive into self care

Een belangrijke intentie die ik voor 2018 zal inzetten is dan ook een deep-dive into self care. Elke keer als ik op reis ben, word ik mij weer bewust van de tijd die ik nodig heb om helemaal tot rust te komen. Om een rustiger ritme aan te nemen en op te gaan in een nieuwe omgeving.

Het leven in de hoofdstad, het combineren van werk en gezin, van offline en online zijn… Het vraagt nogal wat van lichaam, mind en geest. En ik weet dat niet alleen ons gezin dit merkt.

Steeds meer sensitief

Ik zie dat een groeiend aantal mensen mensen ontdekken dat ze hoogsensitief zijn. Ik geloof dat velen van ons steeds gevoeliger aan het worden zijn. Steeds meer sensitief en open voor subtiliteiten.

Dit is volgens mij onderdeel van een grotere beweging van bewustzijnsgroei die wereldwijd aan het plaatsvinden is. Waarin we worden uitgenodigd om steeds weer in te voelen hoe we ons wensen te verhouden tot de wereld, onze omgeving en onszelf.

Wat laten we toe, hoe bewaken we onze grenzen, hoe willen we ons voelen, hoe manifesteren we onze voorkeuren? Voor mij was het weer bewust verbinden met mijn intuïtie een belangrijke manier om hier mijn eigen antwoorden op te vinden.

Bewustwording op alle lagen: intuïtieve training

Door ons bewust te worden op alle lagen van onze beleving: onze gedachtes, emoties, fysieke gewaarwordingen en spiritualiteit. Wanneer we deze lagen energetisch verkennen door ons er intuïtief op leren af te stemmen, kunnen we ons steeds meer en steeds ‘hogere’ informatie toe laten komen.

Om vervolgens steeds meer bewustzijn te brengen bij hoe we ons pad creëren en wat onze actieve rol en keuzes hierin kunnen zijn.

Kiezen voor wat heilzaam is

Self care en afstemmen op innerlijke wijsheid, dus. Rust, ruimte en regelmatig inchecken op alle lagen. Kiezen voor wat heilzaam is in het moment. Sturen vanuit vertrouwen, met wilskracht als de bijrijder.

Steeds weer de stappen terug naar mezelf. Terug naar mijn kern, om vandaaruit te bewegen. Het mixen van wat ik gewend was, met nieuwe vormen die ontstaan vanuit groeiende authenticiteit.

Met alle liefde zal ik de inspiratie en inzichten van mijn ontdekkingsreis ook in dit nieuwe jaar hier met je delen.

Ik wens je een inspirerend, verdiepend en liefdevol 2018!

SAMEN MEDITEREN: INTUITION JOURNEY


Op zondag 7 januari 2018 organiseert de Roos in Amsterdam een open dag. Op deze dag begeleid ik tweemaal een groepsmeditatie in de stilteruimte: om 14.15 uur en om 16.15 uur.

Deze keer is het thema van de open dag ‘Groei’ en richt ik mij tijdens de meditatie op het laten groeien van onze verbinding met onze intuïtie. Hier tref je de informatie over de open dag. Je bent van harte welkom! Deelname is kosteloos.

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

Misschien ook interessant voor jou

Innerlijke lenteschoonmaak

Innerlijke lenteschoonmaak

Mijn focus voor dit jaar is 'integratie'. Numerologisch gezien, is negen dan ook mijn persoonlijke jaargetal: het laatste jaar in een cyclus van negen jaren. Gevoelsmatig klopt dit voor mij helemaal. Ik haal mijn netten op van de afgelopen jaren, knoop losse eindjes...

Lees meer
Het medicijn van februari

Het medicijn van februari

Het medicijn van februari is bedding. Nog voor de vormen van het voorjaar zichtbaar zijn, beweegt de groei ondergronds door. Aftastend naar het licht. Nu we de contouren van onze creaties nog niet kunnen waarnemen, richten we ons deze maand op onze innerlijke...

Lees meer
De kracht van zachtheid

De kracht van zachtheid

    Wat ik regelmatig terugkrijg van degenen die met mij zijn meegegaan op een innerlijke reis, is de zachtheid waarmee ze zichzelf hebben kunnen benaderen in het proces. Een mooier compliment kan ik niet bedenken, omdat ik ook ervaar hoe belangrijk dit...

Lees meer