Selecteer een pagina

Nieuwe maan medicijn 

De nieuwe maan: tijd om de zaden van je visioenen te planten. Met liefde en in vertrouwen. Jezelf te omhullen met warmte en schoonheid.

Ontdoen van ballast en ruimte maken

Een maanfase om jezelf te ontdoen van onnodige ballast en je innerlijk kompas te herijken. Welke spullen staan eigenlijk in de weg? Welke objecten in huis brengen vreugde en verdienen een plekje waar je het elke dag in het voorbijgaan kunt zien? Maar ook: welke overtuigingen zijn aan vervanging toe? Wat brengt de oorspronkelijke expressie van jouw authentieke zelf naar voren?

Een nieuw hoofdstuk beginnen

De energie van een nieuw begin inbrengen: vandaag zet ik de ramen open, haal ik verse bloemen in huis en plan ik een warm bad vanavond als de rust na de gezinsdrukte teruggekeerd is. Ik breng mijn aandacht bij mijn ademhaling en mediteer. Vandaag open ik een nieuw hoofdstuk in mijn journal en schrijf ik mijn intenties voor komende maand op.

Ik maak ruimte in mezelf voor de plannen die het meest belangrijk voor mij zijn en maak dat visueel door kleine reminders in mijn leefomgeving te plaatsen: een symbolisch object op een nachtkastje, een mooie afbeelding op de koelkast en een kristal die ik deze maand bij mij draag.

Terug naar de essentie: je authentieke zelf

De nieuwe maan is een tijd om te voelen wat echt belangrijk voor je is. Wat de intentie van je meest authentieke zelf is. De meditatie die ik vandaag deel, is een innerlijke reis om je af te stemmen op je oorspronkelijke, authentieke zelf.

geleide meditatie

Je authentieke zelf


Vind voor het beluisteren van deze meditatie een fijne plek waar je niet gestoord kunt worden. Houd een notitieboek bij de hand om na de meditatie aantekeningen te maken over je inzichten of te tekenen wat je tijdens de meditatie hebt ervaren.

Het opschrijven en tekenen helpt je om je ervaring tijdens de meditatie te gronden en te integreren. Ik ben benieuwd wat je van de meditatie vindt <3