Selecteer een pagina

LIVING IN ALIGNMENT: UITGANGSPUNTEN | DEEL 1

11 december 2017

Leven in alignment met je hogere of authentieke zelf en je volledige potentie, is kiezen voor jezelf. Wetende dat je vanuit je alignment pas volledig ten dienste kan zijn van anderen.

Kiezen voor je alignment boven alles, zet je aan tot het loslaten van innerlijke blokkades die in de weg staan. Het brengt je aandacht bij bezinning over wie er creëert in dit proces: jouw vrije keuze of jouw blokkade?

Onze alignment brengt ons in de flow van het leven

Wanneer we het pad van alignment bewandelen, ontdekken we meer over onze spirituele natuur. Wie wij zijn voorbij alle beperkingen van deze driedimensionale wereld. Onze spirituele natuur, wanneer ontwaakt en geleefd in ons dagelijkse leven, is rijk en brengt ons in de flow van het leven. In een hogere of diepere manier van zijn. In onze authentieke kracht.

Kiezen voor overvloed in plaats van schaarste

Steeds meer beginnen we de stappen te zetten in de richting van onze dromen. Niet eerder waren we in dit tempo aan het wakker worden uit de nachtmerrie van ‘niet genoeg, niet mogelijk’ en ‘kan niet, bestaat niet’. Het is daarmee een uitdagende tijd, want de dagelijkse wereld dringt zich nog steeds aan ons op met deze boodschappen.

Terwijl het universum vanuit overvloed beweegt. Schaarste is een illusie. Zoals niets eigenlijk ooit echt verdwijnt, maar opgedeeld en getransformeerd wordt door de natuurlijke cycli van alles wat altijd in beweging is. Zo ontnemen wij niets aan het geheel wanneer we onvoorwaardelijk kiezen voor onszelf.

Sterker, we passen de aan onze natuur inherente alchemistische eigenschappen toe op een manier zoals die bedoeld zijn: om onze kwaliteiten te transformeren in een unieke bijdrage aan de wereld en deze vrijelijk te laten stromen en te delen. Vanuit een diep vertrouwen in overvloed.

Drie uitgangspunten voor leven in alignment

Dit is het eerste artikel in een reeks van drie, waarin ik drie uitgangspunten beschrijf voor leven in alignment.

Het eerste uitgangspunt is dat leven in alignment bij jezelf begint.

In lijn leven met je hogere zelf en je volledige potentieel is een keuze. Niemand anders kan dit voor jou beslissen. Jij bent verantwoordelijk voor je leven en de kwaliteit ervan.

Alles is er al en niets verdwijnt eigenlijk ooit echt

We hebben allen de vrije keuze om het leven vorm te geven. Het uitzoeken van die vrijheid en daar ook voor kiezen is lastig, geeft uitdagingen onderweg en lijkt soms misschien onmogelijk. Maar als leven in alignment bij jezelf begint, dan mag je er ook van uitgaan dat jij de ingrediënten hebt om dat te doen. Alles is er al.

Zoals niets eigenlijk ooit echt verdwijnt, maar opgedeeld en getransformeerd wordt door de cycli van moeder natuur. Zo bevat jouw natuur ook alles wat jij wenst vorm te geven. Inzien dat je invloed hebt op de latente dimensie van jouw manifestaties, is een grote stap in de richting van kiezen voor leven in alignment. Deze stap kunnen we zetten, ook al lijkt de buitenwereld ons iets anders te vertellen.

journaling oefening

Leren vertrouwen op je vrije keuze door je onderscheidingsvermogen te ontwikkelen


 

  • Neem een situatie in je leven die je als helemaal in alignment met je hogere zelf en potentieel beleeft. Je ervaart stroming en voorspoed. Ga na of en hoe jij hiervoor gekozen hebt.
  • Schrijf de gedachten die hierbij opkomen helemaal uit en onderzoek voor jezelf welke overtuigingen van jou een bedding voor jouw flow vormen.
  • Neem dan een situatie in je leven waarin je het tegenovergestelde ervaart. Je flow stokt. Je ervaart tegenspoed, weerstand of verkramping.
  • Ga het eerste beginsel na en schrijf op welke gedachten er in je opkomen.
  • Onderzoek welke overtuigingen hieraan ten grondslag liggen. Welke overtuigingen stoppen de stroming?
  • Voel bij het uitschrijven van je gedachtes of deze waar en van je authentieke zelf zijn. Of dat de gedachten juist de blokkade zijn, die de beleving van je hogere zelf weerhoudt.
Dit artikel delen:

Misschien ook interessant voor jou

Meereizen met de nieuwe maan

  De nieuwe maan: tijd om de zaden van je visioenen te planten. Met liefde en in vertrouwen. Jezelf te omhullen met warmte en schoonheid. Ontdoen van ballast en ruimte maken Een maanfase om jezelf te ontdoen van onnodige ballast en je innerlijk kompas te...

Lees meer

CREATING THINGS I WISH EXISTED

    Creating things I wish existed. Dat was het uitgangspunt toen ik nog geen naam, geen logo of duidelijk beeld had van wat uiteindelijk Inner Nomads zou worden. De term 'online retraite' werd me intuïtief toegefluisterd. Online inspiratie en tools die je...

Lees meer

TERUG NAAR JE AUTHENTIEKE ZELF: BEGINT HIER

    Ons authentieke zelf. Authenticiteit is een veelgebezigd begrip tegenwoordig. Wat betekent het nu eigenlijk nog? Voor mij begint die betekenis met een visie op het grotere geheel. Van waaruit ik werk en waarin ik waarheid ervaar. Woorden geven aan waar...

Lees meer