Liefde in tijden van corona

16 maart 2020

Wat een uitzonderlijke tijd is het toch. Op het moment dat ik dit schrijf, heeft de regering net besloten dat alle scholen, kinderdagverblijven en horeca de komende drie weken gesloten zullen zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Zo fijn dat het zonnetje zich laat zien deze dagen. Dat maakt alles lichter – letterlijk en figuurlijk.

“Er zijn ergere dingen dan drie weken hier opgesloten zijn met jou,” flirt ik thuis. We gaan om en om werken, het huis door een lenteschoonmaak halen en we nemen ons voor om er samen een fijne tijd van te maken.

Tegelijk voel ik onrust bij het vooruitzicht van nul persoonlijke ruimte de komende weken met het voltallige gezin binnenshuis.

Maar bovenal voel ik me solidair ten opzichte van onze medemens at large. Geen enkele twijfel dat binnen blijven ons verder zal brengen.

Ik vertrouw erop dat de drastische situatie waar we in zijn beland ons zelfs verder kan brengen dan alleen binnen.

Laat thuis het oog van de storm zijn. De jaren van gejaagdheid aan ons voorbij razen. Hier landen we. Verpotten we planten en leggen we puzzels. Bellen vrienden die we lang niet hebben gesproken. Schrijven, lezen, luisteren. Ruzies bijleggen.

We treffen diepgang in de simpelheid van gewoon samenzijn.

Momenten die herinneren aan hoe je je als kind kon ‘vervelen’. Hoe de tijd leek weg te tikken terwijl je staarde naar een stralende lichtinval.

Al die stofjes in de lucht. In alle rust.

Tegenover het geraas van buiten ontstaat er ruimte om dieper naar binnen te gaan. Voorbij de kakofonie van bagatelliseren en panikeren.

Hier heerst de potentie. Van antwoorden op wat de wereld jou spiegelt. Van compassie voor alles wat je denkt en voelt. Van nieuwe inspiratie voor oude problemen en vergeten verlangens.

Over twee weken wandelen we samen een week op om deze potentie te benutten. Tijdens de gratis 7-daagse online retraite Spring Journey, bezinnen we vanbinnen om een nieuwe tijd in te gaan deze lente.

Video’s, oefeningen en geleide meditaties. Passend bij waar we nu zijn. Wat de energie nu nodig heeft. Collectief en individueel.

Doe je ook mee? Klik hier voor meer informatie en inschrijven:

Liefs, Miranda

 

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

Misschien ook interessant voor jou

Innerlijke lenteschoonmaak

Innerlijke lenteschoonmaak

Mijn focus voor dit jaar is 'integratie'. Numerologisch gezien, is negen dan ook mijn persoonlijke jaargetal: het laatste jaar in een cyclus van negen jaren. Gevoelsmatig klopt dit voor mij helemaal. Ik haal mijn netten op van de afgelopen jaren, knoop losse eindjes...

Lees meer
Het medicijn van februari

Het medicijn van februari

Het medicijn van februari is bedding. Nog voor de vormen van het voorjaar zichtbaar zijn, beweegt de groei ondergronds door. Aftastend naar het licht. Nu we de contouren van onze creaties nog niet kunnen waarnemen, richten we ons deze maand op onze innerlijke...

Lees meer
Meereizen met de nieuwe maan

Meereizen met de nieuwe maan

  De nieuwe maan: tijd om de zaden van je visioenen te planten. Met liefde en in vertrouwen. Jezelf te omhullen met warmte en schoonheid. Ontdoen van ballast en ruimte maken Een maanfase om jezelf te ontdoen van onnodige ballast en je innerlijk kompas te...

Lees meer