DAG 5: MIJN RELATIES

Stel dat al onze relaties ons eigenlijk volmaakt spiegelen hoe de relatie met onszelf eruit ziet?

Dan zouden de gebreken van onze partner reflecteren welke kwaliteiten we in onszelf meer mogen ontwikkelen. Het gedrag van onze kinderen zou laten zien wat we zelf nog te leren hebben. De invloed van onze ouders: waar we steviger in onze volwassenheid mogen stappen.

Naarmate we onszelf ontwikkelen en vanuit onze authenticiteit gaan leven, merken we ook dat onze relaties veranderen. We kunnen een ander zo diep ontmoeten als dat we onszelf hebben ontmoet.

Hoe zou het zijn als we onze relaties vormgeven vanuit holding the space: voor onszelf en voor de ander? Vanuit een vertrouwen op elkaars innerlijke wijsheid. Als we communiceren op hartsniveau. Ons veilig weten en zien dat ieder z’n eigen fases en ‘fouten’ mag doormaken. Volledig accepteren dat de ander andere ervaringen kiest dan wijzelf.

Want ieder heeft zijn eigen reis gekozen. En eigen waarden die daarbij horen. Door elkaars reis en waarden volledig te eren en in ere te houden, geven we elkaar en onszelf de ruimte voor groei, heling en transformatie.

MEDITATIE: JE AUTHENTIEKE ZELF

Door je te verbinden met je authentieke zelf, zul je de relaties aantrekken die daarmee resoneren. Een manier om dichter bij je authentieke zelf te komen, is je bewust worden van de waarden waar je ten diepste belang aan hecht en de kwaliteiten die bij jou horen.