DAG 4: MIJN FYSIEKE GESTELDHEID

Oh, ons lichaam. Wat heeft ze veel te verduren gehad. Onze beoordelende blikken, ons zuchten, ons negeren. Ondanks dat, is ze altijd van ons blijven houden.

Met een diepe wijsheid die ze deelt met moeder aarde, heeft ze alles meegemaakt wat wij meemaakten en alle herinneringen een plekje gegeven.

Als een stille, levendige getuige. Shedding her skin, keer op keer. Om ons hier te kunnen laten voelen, proeven, ruiken, horen, zien. Om het leven in een lijf te ervaren, hier in een wereld vol uitnodigingen en mogelijkheden.

De relatie met ons lichaam. We kozen onvoorwaardelijk voor haar, maakten het uit, omarmden haar weer. We leren non-violent met ons lijf te communiceren en merken dat ook zij haar behoeftes en boodschappen heeft. Over dat ze weet wat heilzaam voor ons is. Dat we er veilig zijn. Er thuis mogen komen. Dat we mogen voelen, helen en genieten.

Ze bezit ongekend veel kracht. Ze is er altijd voor ons geweest en zal er altijd voor ons zijn in dit leven.

MEDITATIE: VAN TOP TOT TEEN

Deze meditatie helpt je om je hele lichaam helemaal te ontspannen, volledig in je lichaam te komen en contact te maken met je lichaamswijsheid. Zo kun je je afstemmen op de vragen die vandaag gaan over jouw fysieke gesteldheid. Wat heeft jouw lijf jou te vertellen?