DAG 3: MIJN EMOTIES & GEVOELSLEVEN

Wanneer we ons bevrijden van de identificatie met onze emoties, dan kunnen we ze gaan ervaren als energieën die door ons heen komen met sterke lichaamssensaties. Die getriggerd kunnen worden door gebeurtenissen van buitenaf. Iets te melden hebben. Geuit en gezien willen worden. Om van te leren en met bewustzijn te navigeren.

Emoties kunnen ook aangestuurd worden door onze gedachtes en gedachtes aanzwengelen. Geworteld zijn in overtuigingen waar we ons niet bewust van zijn. Verschijnen als een diepe persoonlijke waarheid geraakt wordt.

Hoe emoties ten opzichte van gevoelens te definiëren – daar zijn de meningen over verdeeld. Ik zie het zo: gevoelens komen van binnenuit, zijn subtieler en gemakkelijk om aan voorbij te gaan. Een emotie is een uiting van een gevoel. Beide zijn deze onderdeel van hetzelfde spectrum, waarin binnen en buiten met elkaar verbonden zijn.

Zo zijn emoties en gevoelens waardevolle aanwijzers voor zelfonderzoek. We kunnen ze benaderen als boodschappen van ons hogere zelf die ons laat ervaren in hoeverre we in alignment zijn met onze authentieke essentie. Wanneer we vanuit helderheid leren voelen, kunnen we intuïtief waarnemen en onderscheiden. Bij onszelf en bij anderen.

MEDITATIE: HELDERHEID

Deze energetische meditatie begeleidt je bij het centreren, je verticale lichtlijn ervaren en je energieveld opschonen en opladen. Zo breng je jezelf in een staat van meer helderheid. Gebruik deze meditatie om de vragen van vandaag zonder oordeel voor jezelf te beantwoorden.