Innerlijke lenteschoonmaak

5 maart 2020

Mijn focus voor dit jaar is ‘integratie’. Numerologisch gezien, is negen dan ook mijn persoonlijke jaargetal: het laatste jaar in een cyclus van negen jaren.

Gevoelsmatig klopt dit voor mij helemaal. Ik haal mijn netten op van de afgelopen jaren, knoop losse eindjes aan elkaar van het ontwikkelproces dat ik heb doorlopen en leun in ontvankelijkheid om te voelen waar het leven mij hebben wil. Intuïtief ben ik aan het afstemmen op: welke transities ben ik aan het doormaken en welke initiaties horen daarbij?

Op de website van De Handcoach, Melissa Kamstra, las ik:

“In een jaar 9 is het tijd om af te maken wat je de afgelopen jaar bent gestart. Reflecteer op de afgelopen jaren en zet jouw opgedane kennis en ervaringen om in wijsheid. Belangrijk ook om los te laten wat niet langer bij jouw hoort. Een jaar 9 nodigt je uit afscheid te nemen van alle ideeën, overtuigingen, mensen en fysieke bezittingen die je bent ontgroeid of die jou niet langer ondersteunen. Besef dat je je in feite klaar aan het maken bent voor een nieuwe cyclus. Voltooi daarom alle onafgemaakte zaken van de afgelopen jaren, zodat je met een schone lei kunt beginnen.

 

Vergeet ook niet om in een 9-jaar je succes te vieren. Je hebt heel hard gewerkt de afgelopen jaren en is het tijd om te oogsten. Verantwoordelijkheid nemen en de daarbij behorende beloningen gaan hand in hand in 2020. Het komend jaar nodigt ook uit om een wijs voorbeeld voor anderen te zijn. Jij hebt de hele cyclus doorlopen en kunt anderen met al jouw wijsheden inspireren.”

Je kunt op Melissa’s website ook lezen hoe je jouw persoonlijke jaargetal kunt berekenen, en waar dat getal voor staat, om zo in te voelen hoe dat bij jou resoneert in je groeiproces.

Geheel hierbij aansluitend, en bij het begin van de lente, organiseer ik vanaf 30 maart tot en met zondag 5 april 2020 de Inner Nomads Spring Journey.

inner nomads spring journey

Je innerlijke balans opmaken


De lente is een natuurlijke tijd om ons te ontdoen van wat ons niet meer dient, wat we niet meer nodig hebben en alles wat onze groei nog in de weg staat. Zoals je ontdoen van spullen die je niet meer gebruikt of waar oude energie aan vastgekleefd is, zo kunnen we al onze levensgebieden langsgaan om af te stemmen wat mag gaan. En wat we naar ons toe wensen te laten stromen.

Doe je met me mee? Op 30 maart 2020 gaan we zeven dagen lang onze innerlijke balans opmaken tijdens de gratis Spring Journey, waarin we:

  • door zeven verschillende levensgebieden wandelen;
  • met heldere vragen werken om inzicht en overzicht te krijgen;
  • geleide meditaties gebruiken om tot onze kern te komen.

Zeven dagen lang, elke dag een e-mail met inspiratie en tools in je mailbox.

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

Misschien ook interessant voor jou

Het medicijn van februari

Het medicijn van februari

Het medicijn van februari is bedding. Nog voor de vormen van het voorjaar zichtbaar zijn, beweegt de groei ondergronds door. Aftastend naar het licht. Nu we de contouren van onze creaties nog niet kunnen waarnemen, richten we ons deze maand op onze innerlijke...

Lees meer
Meereizen met de nieuwe maan

Meereizen met de nieuwe maan

  De nieuwe maan: tijd om de zaden van je visioenen te planten. Met liefde en in vertrouwen. Jezelf te omhullen met warmte en schoonheid. Ontdoen van ballast en ruimte maken Een maanfase om jezelf te ontdoen van onnodige ballast en je innerlijk kompas te...

Lees meer
Je waarheid spreken

Je waarheid spreken

"What I know for sure is that speaking your truth is the most powerful tool we all have." Woorden die Oprah Winfrey tijdens haar speech bij de Golden Globes 2018 uitsprak. Gisteren vertelde ik aan de deelnemers van de groepsmeditaties die ik begeleidde tijdens de open...

Lees meer