Inner Nomads Inspiratie | December 2017

7 december 2017

NATUURLIJK RITME | Midden in de stad leven en het ritme van moeder natuur volgen, voelt soms als een… Uitdaging. Dit is een van mijn lievelingsplekken in de stad om mij te omgeven met stadse, natuurlijke schoonheid. Avondwandelingen met bijzondere verlichting, kampvuur en glühwein mogelijk tot en met 7 januari 2018.

CREATIVITEIT | Ik was een Nederlander in Parijs, rond de jaren twintig van de negentiende eeuw. Ik weet het zeker. Afgelopen week haalde ik mon coeur métropolitain op bij deze tentoonstelling. Nog te bekijken tot en met 7 januari 2018.

ZELFZORG | Als ik in de gelegenheid ben, volg ik altijd de Chi Kung-lessen van Raquel Jesus op woensdagochtend in Amsterdam. Haar teachings resoneren elke keer weer tot in de kern van mijn eigen werk. Zo dankbaar voor. 13 december 2017 is de laatste sessie van de herfst-cyclus, 10 januari 2018 start de winter-cyclus (zeven lessen).

INNERLIJK REIZEN | Afgelopen week mocht ik aanschuiven bij het begin van een jaarcyclus waarin ik in gezelschap van een groep bijzondere vrouwen de sacred teachings van een Hopi Grandmother mag gaan ontvangen. Binnenkort nodig ik je graag uit voor een online Medicine Walk, waarin we de paden in het medicijnwiel bewandelen, om harmonie op ons eigen levenspad uit te nodigen. May you walk in beauty.

ZELFZORG | Dit is een van mijn lievelingssoepen in het najaar. Een linzenstoofschotel, eigenlijk. Gember, knoflook, citroen, komijn, tomaten en een flinke snuf cayennepeper… Een hartverwarmende combinatie.

RITUELEN | We bezielen het leven, door de betekenis die wij eraan geven. Van een simpele handeling, tot uiterst ingewikkelde projecten: wat met zuivere aandacht wordt uitgevoerd, maakt van leven levenskunst. Met de ritual baths van Mama Medicine, kom ik deze winter het liefst tot mezelf.

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

Misschien ook interessant voor jou

Innerlijke lenteschoonmaak

Innerlijke lenteschoonmaak

Mijn focus voor dit jaar is 'integratie'. Numerologisch gezien, is negen dan ook mijn persoonlijke jaargetal: het laatste jaar in een cyclus van negen jaren. Gevoelsmatig klopt dit voor mij helemaal. Ik haal mijn netten op van de afgelopen jaren, knoop losse eindjes...

Lees meer
Het medicijn van februari

Het medicijn van februari

Het medicijn van februari is bedding. Nog voor de vormen van het voorjaar zichtbaar zijn, beweegt de groei ondergronds door. Aftastend naar het licht. Nu we de contouren van onze creaties nog niet kunnen waarnemen, richten we ons deze maand op onze innerlijke...

Lees meer
De kracht van zachtheid

De kracht van zachtheid

    Wat ik regelmatig terugkrijg van degenen die met mij zijn meegegaan op een innerlijke reis, is de zachtheid waarmee ze zichzelf hebben kunnen benaderen in het proces. Een mooier compliment kan ik niet bedenken, omdat ik ook ervaar hoe belangrijk dit...

Lees meer