Hoe het hart balans brengt

12 februari 2020

Hoe kunnen we ons met ons hart verbinden, hoe kan zij volwaardig functioneren, hoe kunnen we leren waarnemen we met ons hart? Tijdens de dagretraite Hartenreis a.s. zaterdag 15 februari 2020 maken we een innerlijke reis naar én met ons hart.

Door rapport met ons hart te ontwikkelen – een dynamische wisselwerking in een sfeer van vertrouwen en openheid – leren we onszelf werkelijk kennen, komen we tot onze waarheid en hebben we een innerlijk kompas waarmee we ons leven kunnen navigeren.

In ons energiesysteem van zeven hoofdchakra’s, is ons hartchakra precies het midden. Wanneer we vanuit ons hart leven, in ons hart leven, een open communicatieverbinding hebben met ons hart, dan kan ons hartchakra haar werk doen: balans en harmonie in je hele systeem brengen.

Alle chakra’s geven ons een ander perspectief en werken samen. Via elk chakra kunnen we een levensgebied, een laag van bewustzijn verkennen. Het hartchakra is zo krachtig omdat dit het aspect is van onszelf is waar alles samenkomt als één. Het harmoniseert informatie. Het kan de hogere en lagere informatie verbinden om tot het meest waardevolle perspectief te komen in het hier en nu.

Ons hart, de balanceerder van energieën. Vandaag deel ik een meditatie om je innerlijke mannelijke en vrouwelijk energieën te harmoniseren door deze tot uiting te brengen en met elkaar samen te laten werken.

Je kunt nog deelnemen aan Hartenreis! Klik hier om er alles over te lezen en je aan te melden.

geleide meditatie

Balanceren mannelijke en vrouwelijke energieën


De intentie van deze meditatie is om innerlijke balans en heelheid te ervaren. Zodat we onze dagelijkse realiteit kunnen beleven vanuit co-creatie, in plaats vanuit co-dependency. Zodat we de externe zoektocht om onszelf heel te maken, kunnen beëindigen. En kunnen beginnen met leven vanuit onze heelheid.

Wanneer we onze innerlijke mannelijke en vrouwelijke energieën leren toe te eigenen, hoeven we niet meer buiten onszelf te zoeken om onszelf in balans te brengen, of volledig te maken. Dit geldt voor alle polariteiten die wij in ons dragen. We projecteren niet meer op anderen hetgeen wat wij nog niet volledig hebben omarmd en gecultiveerd in onszelf.

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

HARTENREIS


Op zaterdag 15 februari 2020 komen we samen tijdens een dagretraite in Amsterdam: Hartenreis. Een dag waarin thuiskomen in je hart centraal staat.

In Hartenreis neem ik je mee op een innerlijke ontdekkingstocht waarin we de diepte en de kracht van ons hart verkennen vanuit verschillende tradities en gezichtspunten.

Wat is naast de fysieke rol, de psychologische, energetische en spirituele rol van het hart?

De intentie van deze dagretraite is om je eigen hartkwaliteiten te bekrachtigen, voor het ervaren van healing, harmonie en verbinding.