Het medicijn van maart 

De dagen worden lichter en we ruiken het al in de lucht: deze maand is de energie van het nieuwe begin voelbaar. De energie van maart is te vertalen naar: ‘Grond’. Hoe gaan we grond geven aan de zaden van onze inspiratie, ideeën en dromen? Hoe zorgen we ervoor dat er voldoende houvast is voor het wortelen van nieuw leven, geüpdate gewoontes, verse plannen en projecten?

Voor iedereen kan dat er anders uitzien. Misschien voel je al enthousiasme opborrelen over een nieuw project. Of merk je dat je er klaar voor bent om bepaalde gewoontes te gaan vervangen. Misschien wil je een belangrijke verandering maken ten aanzien van je werk, je relatie of je woonomgeving.

In aansluiting op het thema van vorige maand – ‘Bedding’ – vervolgen we ons pad deze maand met een focus op enerzijds het creëren van voldoende stevigheid en structuren in ons leven en in onszelf. Anderzijds willen we deze maand ook onze creativiteit voeden, zodat we ons openstellen voor de nieuwe vormen die gaan komen.

De vragen waar je deze maand mee kunt werken zijn:

  • Wat kun je nu doen om nieuwe inspiratie en veranderingen vruchtbare bodem te geven?
  • Is er nog iets wat je hebt te onderzoeken in jezelf – mentaal, emotioneel, fysiek of spiritueel?
  • Zijn er losse eindjes die nog aan elkaar geknoopt kunnen worden?
  • Is er een behoefte die in je leeft om je klaar te maken voor jouw volgende stap?
  • Hoe kun je je creativiteit voeden met nieuwe inspiratie – zonder jezelf al op de nieuwe vormen vast te zetten?
  • Waar haal jij je inspiratie uit en hoe kun je je daar deze maand in onderdompelen?

Neem deze maand de tijd om hier inner clarity op te verkrijgen. Alleen jij kunt op diepere lagen van jezelf werkelijk voelen, zien en weten wat je nodig hebt. En wat jou echt inspireert. Waar je wakker en levend van gaat voelen.

Plan je vervolgstappen in samenwerking met je inner guidance. Want: It knows the way.

Zet de energie van je enthousiasme voor het nieuwe dat komen gaat om in een vertrouwen dat je daar stap voor stap naartoe zal bewegen. Breng dat vertrouwen in bij het voorbereiden van de grond waarin jouw ideeën, dromen en creaties zullen wortelen.

Create solid ground. En gun jezelf jouw momenten van inspiratie en creativiteit deze maand. Dan volgt groei en bloei onvermijdelijk.