De kracht van zachtheid

3 maart 2019

Wat ik regelmatig terugkrijg van degenen die met mij zijn meegegaan op een innerlijke reis, is de zachtheid waarmee ze zichzelf hebben kunnen benaderen in het proces. Een mooier compliment kan ik niet bedenken, omdat ik ook ervaar hoe belangrijk dit element in mijn eigen ontwikkeling is – persoonlijk, professioneel – op alle vlakken, eigenlijk.

Reken maar dat ik weet hoe het is om – lange tijd – de sterke en onafhankelijke vrouw in mezelf voorop te stellen. Zij heeft mij veel gebracht, maar ze heeft zich ook eenzaam gevoeld, diepe emoties en gevoelens genegeerd om maar door te kunnen gaan.

Sterk blijven, doorzetten, discipline, schouders eronder zetten, analyseren, uitdenken, beoordelingsvermogen, zijn allemaal kwaliteiten die we ruimschoots hebben kunnen ontwikkelen in onze opvoeding en opleiding. 

Hoe kunnen we dit balanceren en uitlijnen met de kracht van overgave, ontvangen, zachtheid, zinken en zakken, van gedragen worden, achterover leunen? 

Dat vraagt om een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Je kwetsbaar op durven stellen, om vanuit die openheid werkelijk connectie te kunnen maken. Met jezelf en met anderen.

Zondag 10 maart 2019, organiseert soul sister Nicole Costerus van Wild Woman Rise een prachtig evenement in de Posthoornkerk in Amsterdam, dat ik met heel mijn hart onderschrijf: Surrender of the Strong Independent Woman.

Een dag waarop we met 111 vrouwen samenkomen ter viering van International Women’s Day. Nicole heeft een aantal bijzondere vrouwen samengebracht om de space van deze dag te holden en hun eigen gift en gaves te delen. Deze dag zal ik een krachtige, helende innerlijke reis te begeleiden. Zo dankbaar dat ik mag bijdragen! 

Een uitnodiging voor de vrouwen die dit lezen: Ik zou het superbijzonder vinden om je daar te treffen. Mocht je overwegen te komen en vragen hebben, dan hoor ik het graag. Tickets kun je hier bestellen. Laat je het me weten, als je komt?

Dit artikel delen: [ssba-buttons]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Misschien ook interessant voor jou

Meereizen met de nieuwe maan

Meereizen met de nieuwe maan

  De nieuwe maan: tijd om de zaden van je visioenen te planten. Met liefde en in vertrouwen. Jezelf te omhullen met warmte en schoonheid. Ontdoen van ballast en ruimte maken Een maanfase om jezelf te ontdoen van onnodige ballast en je innerlijk kompas te...

Lees meer
Creating things I wish existed

Creating things I wish existed

    Creating things I wish existed. Dat was het uitgangspunt toen ik nog geen naam, geen logo of duidelijk beeld had van wat uiteindelijk Inner Nomads zou worden. De term 'online retraite' werd me intuïtief toegefluisterd. Online inspiratie en tools die je...

Lees meer
Van controle houden naar hartcoherentie

Van controle houden naar hartcoherentie

De Intuition Journey Starter Kit is een 5-daagse reis om ons innerlijke kompas te kalibreren. We wandelen allemaal in onze eigen tijd en tempo. Afstemmen op de elementen voor gronding De journeys die ik maak voor Inner Nomads zijn net zo goed voor mijzelf. De...

Lees meer