Selecteer een pagina

De mensen op Bali geloven dat het leven onstaat vanuit de harmonie van tegengestelde natuurkrachten en dat het leven erdoor wordt gelouterd. Daarom hechten Balinezen aan alle polariteiten evenveel waarde, zonder oordeel. Het licht én het donker worden gerespecteerd en geëerd, want zonder elkaar bestaan ze niet.

Op het pad naar harmonie en balans, word ik geconfronteerd met mijn eigen oordelen. Mijn natuurlijke beweging gaat vaak van alles naar niets, en vice versa. En wanneer ik een beweging helemaal heb afgemaakt, neig ik naar afscheid en afsluiten: zo, klaar – been there, done that en nú ga ik alles anders doen. Het houdt me in beweging.

Maar uiteindelijk komt alles samen. Vanuit het samenkomen ontstaat de harmonie van het leven. Mijn missie om te inspireren en te creëren kan ik vanuit verschillende kanten aanvangen. Vanuit mijn hoofd of mijn hart. Mijn wilskracht of mijn buikgevoel. En uiteindelijk is het een samenwerking van beide. Een stromen tussen beide. Ik weet dat, en ik ben het nog volop aan het leren en beleven.

Zo was ik een hele carrière vertrouwd geraakt met het werken aan de hand van een zorgvuldig uitgewerkte creatieve strategie, slimme tactieken, rake concepten en een strakke, met deadlines gevulde planning. Voor Inner Nomads koos ik ervoor om het allemaal anders te doen. Om te starten vanuit mijn hart. Beginnen vanuit de directe inspiratie. Start before you’re ready. Het Nieuwe Werken in full effect.

Wat een avontuur: de Inner Nomad Challenge was een proeftuin voor mijn intuïtie en mijn denkend brein volgde paraat. Een creatief stromen waarin alles samen mocht komen: vroeger en nu, linker- en rechterbrein, oude en nieuwe vaardigheden. Zo blijf ik mezelf verrassen met het Aha-moment van weer een (op)nieuw verworven balans.

Ondertussen zwaait mijn denkbeeldige pendel weer rustig terug van heen naar weer. Net een week teruggekeerd vanuit de intuïtieve, gepassioneerde, allesdoordringende warmte van Bali – het eiland dat ons omhulde met creativiteit, vertrouwen, een geaarde oerstabiliteit en de meest moeiteloze manier van zijn. En nu vragen de Hollandse humeuren en temperaturen ons om vooral te blijven schakelen.

Rillend in de lentezon, begin ik vanuit hernieuwde inspiratie met kalibreren. En wat een cadeau dat ik dat mag doen aan mijn nieuwe, groene, duurzame bureau. Een prachtige 5-meter lange tafel van bamboe op een serene plek in de Amsterdamse Pijp: De Bewustzijn School. Waar yoga, meditatie, mindfulness en Het Nieuwe Werken samenkomen.

Hier komen werken en leven samen. Zelfzorg en zelfexpressie. De weg naar binnen en de weg naar buiten. Hier schuiven dagelijks bewuste ondernemers en freelancers aan om hun passie uit te voeren en elkaar te inspireren en te ondersteunen. We werken op eigen houtje en in co-creatie. Allemaal zijn we bezig met bewustzijn en duurzaamheid. En allemaal geloven we in de kracht van het samenkomen.

Dank je wel De Bewustzijn School, dank je wel Bewuste Werkers. Wat fijn dat jullie er ook zijn.

Veel liefs,

Miranda